Снимката, която обърна целия ѝ живот

Понякога една снимка от миналото може да промени съдбата ни. Такъв е случаят с Аманда.

Всичко започва, когато Аманда е на 3 месечна възраст през 1977 г. Цели 38 години тя пази тази снимка като съкровище, а историята зад нея е покъртителна.

Малката Аманда спокойно спи в легълцето си в детската стая. В непосредствена близост до леглото на детето е поставен овлажнител с пара. В страшен миг от стаята на Аманда се чува смразяващ писък. Родителите ѝ се втурват вътре и се натъкват на страховита гледка – детето се е събудило, излязло е от леглото си и е паднало върху нагорещения уред

Аманда е откарано с тежки изгаряния в детското отделение на Albany Medical Center, Ню Йорк. Там детето попада на своя ангел хранител. Това е медицинска сестра Сюзън Бергер.

Бергер приема съдбата на Аманда присърце и се грижи за нея като за свое собствено дете. Тя посвещава цялото си свободно време на непознатото дете и полага всички усилия, за да преодолее случилото се. Трогателната ѝ обич е уловена на лента от професионален фотограф, който правил доклад за болницата.

Когато Аманда пораства, родителите ѝ ѝ разказват всичко за случката. Единственият спомен за случилото се, са снимките от престоя ѝ в болницата. Аманда осъзнава, че дължи живота си на медицинска сестра на име Сюзън. Фотосите се превръщат в неин талисман и ѝ помагат да се справи с подигравките от децата в училище, които се смеят на белезите ѝ.

Аманда преживява няколко пластични операции, които се борят с белезите ѝ. Снимките с любящата медицинска сестра ѝ дават сила да не обръща внимание на дразнителите си.

Въпреки че наближава 40-те, Аманда никога не забравя за Сюзън. Един ден жената решава да открие своя ангел и пише прочувствен пост на страницата си във Фейсбук. Само за 12 часа постът ѝ е споделен от 5 000 души. Бивш колега на Сюзън скоро я разпознава. Така двете жени се срещат – 38 години по-късно.

Епичното събитие се осъществява на същото място – в Медицински център Олбъни /виж галерията/. Аманда и Сюзън не могат да сдържат сълзите си. Те са категорични, че винаги са били близки, но от разстояние. Оттук нататък връзката им ще прерасне в добро приятелство.

Историята на Аманда и Сюзън ни кара да погледнем по нов начин на човешките добродетели. Споделете историята с приятелите си, за да докосне и техните сърца.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати