Какво издават досадните навици за вашата личност

1 от 5 Снимки

1. Гризане на ноктите


Гризането на ноктите издава черти като прецизност, перфекционизъм, целенасоченост и суетност, безкомпромисност. Хората, при които това поведение е характерно, имат огромни изисквания както към околните, така и към себе си. Свикнали са да постигат завидни резултати във всички сфери, но за целта потъпкват собственото си спокойствие и често живеят в стрес.

На света не съществува човек, който да няма вредни навици. И не говорим за пороци като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол, а за едни дребнички на пръв поглед черти от вашето поведение, които правят лош впечатление.

Дори и вие самите да не сте ги забелязали, то ако запитате околните, със сигурност ще ви кажат поне едно нещо, което ги влудява у вас.

Най-лошото обаче е, че дори и да опитате да се преборите с тях, това ще ви коства много усилия, защото лошите навици са силно дълбоко вкоренени в нас. Те са истинска напаст и дори не осъзнаваме, когато ги възпроизвеждаме.

Интересно е, че според психолозите вредните навици не говорят само за определени пристрастия, но и за черти от характера ни. Вижте в галерията ни как специалистите тълкуват някои от най-досадните ни привички и узнайте някои неподозирани свои страхове.

Може би, когато си дадете сметка какво стои зад вашите вредни навици, ще ви е по-лесно да се преборите с тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати