ezine.bg»Статии»Любопитно»Пускат детски презервативи

Пускат детски презервативи

Пускат детски презервативи

За да предпазят тийнейджърите от болести, швейцарци пускат в продажба детски презервативи. Местните власти решили да вземат нещата в свои ръце, за да се справят с болестите, възникнали от ранен секс.

За целта те избрали не съвсе обичайния начин – с брошури и четене на лекции в училище. Вместо това те пуснали в продажба детски презервативи. Това нестандартно решение е било продиктувано от стряскащи статистически данни.

Според статистиката все повече хлапета започват да правят секс на 12 годишна възраст. При това повечето момчета изобщо не ползват предпазни средства. В резултат се стига до сериозни заболявания, които децата се срамуват да лекуват.

Те изобщо не ходят на лекар и не информират навреме родителите си, което понякога води до трагични последици. Според анализа на данните една от причините хлапетата да не ползват кондоми е, че те не им стават.

Те все пак не са измислени за половите органи на деца. Момчетата физически не могат да използват нормални презервативи, тъй като те са им прекалено големи. С този проблем се сблъскват и младежи на около 18 години.

Пускат детски презервативи

За да не се излагат пред партньорките си, те просто не използват презервативи, за да си спестят подигравките. Затова най-големият производител на контрацептиви в Швейцария вече е разработил стратегия за износ на детските кондоми.

Първите, които ще опитат тази необичайна стока, са британците. Изборът на страната не е случаен – там е най-високата бройка на тийнейджърски забременявания в цяла Европа.

Освен това правителството на Великобритания отдавна се бори с детските интимни проблеми и няма нищо против да използва нестандартни методи, стига те да са полезни за хлапетата.

В едно от английските графства преди време в училищата се разпространявали листовки, че редовният секс повишава имунитета и подобрява настроението. Но най-важното е да е безопасен, припомняло се в листовките.

Друг метод за борба с болестите е поставянето на специални автомати за кондоми. Момчетата над 12 години получат в училище безплатни жетони за автоматите. Така си спестяват неудобството да пазаруват презервативи от аптеката.

В графство Оксфордшир всяко момиче над 11 години може с дискретен SMS да поиска хапче за спешна контрацепция. То се получава в кабинета на училищната сестра и родителите не научават за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати