Кажи НЕ на тези два навика и ще си щастлив!

Пазаруване

Искате да сте щастливи – няма проблем! Просто откажете тези два навика.

Психолозите съветват всеки, който не се чувства като достатъчен оптимист, да помисли какво влага в думата щастие. Ще се учудите колко много хора намират пълното щастие в парите или нещо материално.

Щастието трябва да се приема не като цел, а като награда. Това са думите на писателя Антоан дьо Сент-Екзюпери, които са абсолютно верни до ден днешен. За всеки дефиницията на щастие е нещо крайно различно. Но колкото и да сме различни в представите си за радостта, едно е сигурно – всички се стремим към откриването на щастие. Ето защо много съвременни гурута са впрегнали силите си в това как и къде да го търсим.

Съвременният свят е богат на стрес. Причинителите му пречат на това да се чувстваме добре. Ето кои са двете неща, от които, когато се откажете, ще се почувствате много по-щастливи:

1. Проверявайте по-рядко телефона си

Социални мрежи

Социалните мрежи водят до пристрастяване. Япония и Китай са две от модерните страни, в които вече има центрове за лечение на тази зависимост.

Оказва се, че борбата за лайкове и неописуемият страх, който ни обзема, когато решим, че изпускаме нещо важно, ни носят невъобразим стрес. Той на практика ни пречи да видим истинските неща, които ни правят щастливи. Ето защо, за да пуснете радостта и в своя живот, проверявайте телефона си по-рядко;

2. Ограничете шопинга

Шопинг

Шопинг терапията може да е нещо прекрасно, стига да знаете кога да спрете. Пазаруването без съмнение повдига настроението, но само когато е в разумни граници. Преди да се хвърлите към която и да било покупка, замислете се дали ви е нужна реално. Ако отговорът е Не, просто вложете сумата в нещо по-практично.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари