Тази двойка празнува Коледа цели 6 месеца

Тази двойка празнува Коледа цели 6 месеца
Снимка: dailymail

Още от август възрастната австралийска двойка Мери и Алън Уордропър украсяват дома си в Пърт с 700 кашона коледна украса и превръщат жилището си в истински коледен базар до 25 декември.

Поставят безброй лампички по стените на стаите, 300 елхи, 400 фигури на Дядо Коледа, 35 сцени на Рождество Христово, много топки, гирлянди, звезди, ангели, звънчета.

За семейството празнуването на Коледа е нещо като хоби и затова се подготвят в началото на годината, а през август започват с украсяването. Коледна украса се поставя навсякъде в дома, дори и в тоалетната.

У нас Коледа започва отрано. Отнема ми 4 месеца, за да декорирам и още толкова, за да сваля украсата. През цялото това време не се разделям с коледното си настроение, споделя Мери пред Дейли мейл.

Колекцията от коледни играчки е събирана от няколко поколения, като най-старите от тях са на 40 години.

Мери старателно е пазела коледната украса, а когато се запознала с Алън, дълго мислила как да му сподели манията си по Коледа. Двамата се запознали на онлайн игра по бридж, а когато Алън пристигнал на гости, Мери все още не била свалила коледната украса.

Дадох му да се разбере, ако иска да е с мен, трябва да приеме странностите ми, споделя Мери, а за нейна изненада Алън прегърнал идеята да празнуват Коледа по 6 месеца в годината.

Двойката трудно може да определи сумата, която харчат за коледна украса, но са на мнение, че настроението, което създава няма цена. Сметките за ток скачат тройно, щом се запалят коледните светлини, но и това не може да ги откаже от украсяването по-рано.

Мери държи да украсява сама и когато започне с подготовката, изпраща Алън в кратка ваканция.

Бил съм в Англия, Уелс и България, докато тя украсява и се връщам едва когато всичко е готово, казва Алън.

Неговата роля за празниците е да облече червен костюм и да посреща гостите по време на празничния прием. В някои случаи те са посрещали 200 души за традиционната коледна вечеря.

Двамата организират и благотворителен базар, а миналата година са събрали 7000 долара, които са дарени на местния приют за кучета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати