Facebook: Публикуването ви прави по-щастливи

Facebook: Публикуването ви прави по-щастливи

Социалната мрежа Facebook е категорична, че публикуването на снимки и най-различни постове в нея, ни прави по-щастливи. Твърдението обаче е на самата мрежа и няма никакви доказателства в негова подкрепа.

В последно време много се говори за това колко вредни за обществото са социалните мрежи. Бившият директор на Facebook, Чамат Палихапития наскоро оповести, че според него концепцията на социалните мрежи унищожава обществото. По-рано тази седмица компанията реши да отговори на тези твърдения. Напълно очаквано – Facebook отрича обвиненията.

Прекомерната употреба на социални мрежи може и да има отрицателен ефект - с това се съгласява дори Facebook. Компанията обаче е категорична, че по какъв начин социалните мрежи влияят върху даден човек зависи най-вече от това как самият той ги използва.

От компанията твърдят, че отдавна целта им не е количеството, а качеството. И дори да има застрашени от депресия и тревожност потребители, усилията на Facebook са в насока именно към това да им се помогне.

Facebook: Публикуването ви прави по-щастливи

Директорът на проучванията и разработките на Facebook Дейвид Гинсбърг отбелязва, че има и проучвания, които показват, че участието в социалните мрежи помага за доброто настроение на хората и им дава повече устойчивост.

Според него поведението в социалните мрежи може да се сравни с поведението на хората лице в лице – когато взаимодействаш с хора лице в лице, това може да е от полза. Когато просто седиш и гледаш другите отстрани обаче, това може да те накара да се почувстваш по-зле.

Ето защо хората, които влизат често в социалните мрежи, но не взимат никакво участие, са тези, които могат и да се почувстват нещастни. И обратното – тези, които взимат активно участие в дискусиите и публикуват повече – са щастливи. Това твърдение обаче все още не е доказано научно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати