Доказано е – мъжете предпочитат блондинки! Вижте защо

Блондинка

Джентълмените наистина предпочитат блондинки, както твърди едноименната комедия от 1953 година с участието на Мерилин Монро. Американски учени доказаха, че мъжете смятат русите жени за по-красиви.

Анкетите са показали, че блондинките се радват на повече внимание от брюнетките, защото изглеждат по-млади и здрави, пише британският Дейли мейл.

Според проучването на екип от университета в Минесота, ако сте с руса коса сте се радвате на повече привилегии, отколкото ако сте с тъмна коса.

Повод за изследването бил фактът, че русите сервитьорки получавали по-добри бакшиши от чернокосите си колежки. Тенденцията е забелязана при господата, които показвали, че са по-доволни, ако бъдат обслужени от русокоси сервитьорки.

Също така мъжете били по-склонни да помогнат на закъсали блондинки, отколкото на брюнетки.

Сески Блондинка

За да докажат това правило, учените са използвали снимки на компютърно генерирани жени с еднакви физически данни с руси, кафяви и черни коси. 110 мъже е трябвало да покажат жената, която смятат за най-привлекателна.

Най-много положителни оценки са получили блондинките, тъй като за анкетираните изглеждали по-млади и здрави.

Според мъжете дамите с по-светли коси изглеждали по-атрактивни и и също така по-склонни към авантюри. Въпреки че ги определяли като по-привлекателни, господата били категорични, че русокосите са по-склонни към изневери.

Дължината на косата също се оказала от значение, що се отнася до женския сексапил. Дамите с дълги и средно дълги коси били определени като по-привлекателни, а за жените с къси коси – за по-невзрачни.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати