ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Студеното време идва с мрачни дни и неминуема депресия. Докато някои могат лесно да се справят с капризите на времето и промяната на сезоните, други просто са предразположени към депресивните състояния, с които зимата върви ръка за ръка.

По-късите дни ни правят по-склонни да изпадаме в състояния на тъга и да сме много по-умислени и затворени в себе си. Дори до този момент да не сте изпадали в депресия – никога не е късно. Тя идва с характерни симптоми, които не трябва да пренебрегвате.

Ако изпитате дори леки признаци на депресия, е добре да помислите за начините, с които да се справите с това състояние. Заредете се с търпение и положителна нагласа и се захващайте за работа, защото няма как някой да ви помогне по-добре от самите вас. Ето кои са четирите най-добри начини да се справите с носталгичното и лошо настроение:

1. Погрижете се за себе си

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Депресията ви лишава от желание да правите каквото и да било. Макар да не ви се мисли за промяна – това е идеалният ход да излезете от състоянието. Отделете ден само за себе си и отидете на масаж или фризьор. Новата прическа винаги е повод за нови и приповдигнати емоции.

2. Без извинения

Колкото и да ви е трудно, не търсете извинения, за да излезете от ситуация. Уморени сте, навън е студено – въпреки това излезте и се вижте с близките си хора. Въпреки всичко това ще подобри настроението ви. Постарайте се за вида си – това дава самочувствие и ви кара да се чувствате красива.

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

3. Ново хоби

Време е за промяна и ново хоби. Понякога депресията е сигнална лапма, която ни напомня за това. Спорт, книга, филм – заложете на нещо, което ви зарежда с позитивни емоции. Всяка дейност, която включва работа с ръце, е добра терапия срещу депресията.

4. Не на социалните мрежи

Спрете да си губите времето си в социалните мрежи, макар това да е най-удобно в летаргичните моменти. В тях вие се чувствате така, сякаш сте част от живота – но не сте. Кажете Не на социалните мрежи и помислете как да направите нещо реално. Сгответе кекс или торта, подредете гардероба, направете си маска – всичко е по-добре от лежане в леглото с телефон в ръка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати