ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тест показва дали бихте изневерили

Тест показва дали бихте изневерили

Уникален по рода си тест предсказва дали сте склонни да изневерите и да се разведете. Той прогнозира какво ще направите в следващите 4 години, а резултатите му са абсолютно точни.

Тестът е създаден за младоженци. Негови създатели са учени от Съединените американски щати. Той предсказва изневерите и разделите в едно семейство доста точно.

Психолозите от университета във Флорида са съставили теста по начин, по който той да предвижда какво ще се случи е семейството в следващите 4 години. Идеята за него идва след установената плашеща тенденция. Оказва се, че всяко второ семейство в САЩ се разпада след втората година брак.

Тревожната статистика сериозно е притеснила учените. За да разберат на какво се дължи, цели 3.5 г. те са следели колко са стабилни брачните връзки сред 300 млади семейства.

Оказва се, че най-честата причина за разтрогване на отношенията, са изневерите. В началото на експеримента двойките са подложени на тест. На всеки един от тях биват показани снимки на привлекателни мъже и жени.

Колкото по-дълго се вглеждали в непознатите сексуални обекти участниците, толкова по-голям се оказал шансът в бъдеще да подадат молба за развод. Освен това е установено, че изневеряващият партньор е склонен и почти е сигурно, че ще повтори измяната и със следващата половинка.

Интересното е, че при разглеждането на снимки реакцията на участниците е спонтанна. Те дори не осъзнавали, че им предстои да съгрешат и да съсипят брака си.

Установена е и друга закономерност. Оказва се, че колкото по-малко красиви изглеждали снимките на младоженците, толкова по-малко те си изневерявали. Това не е учудващо, защото и минали изследвания са показвали, че по-непривлекателните хора са по-малко склонни да кръшкат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати