Умението да изхвърляте ненужните вещи ще ви донесе щастие

Умението да изхвърляте ненужните вещи ще ви донесе щастие

Авторката на книгата Магията на подреждането – Мари Кондо споделя, че най-хитрият трик, който ще ви направи по-щастливи, е да изхвърлите всички ненужни вещи от дома си.

Тя казва, че това е помогнало на много нейни клиенти, търсещи я за съвет, понеже усещали, че животът им е в застой.

Най-важно е да се научим да се освобождаваме, а не да трупаме вещи независимо дали става въпрос за дрехи, книги или визитни картички на хора, на които никога няма да се обадите, казва Кондо.

Това се случило и с живота на нейна клиентка, която вярвала, че усъвършенстването и щастието в живота ѝ ще кацне на рамото, ако непрекъснатото посещава образователни курсове и трупа знания.

В резултат е натрупала 500 книги, които така и не прочела и хиляди записки, които не ѝ били интересни. Когато курсът приключил, изхвърлила всичко това и почувствала огромно облекчение и се заредила с достатъчно самочувствие, че да напусне работа и да намери издател за книгата си.

Освобождаването от ненужните вещи може да промени живота ви из основи и дори може толкова да ви хареса, че със силен ентусиазъм да почиствате дома си.

Умението да изхвърляте ненужните вещи ще ви донесе щастие

Подреждането на дома ще ви научи и по-бързо да взимате решения, а научите ли се бързо да вземате решения, ще сте по-уверени в себе си. Вземете всяка вещ в дома си и проверете дали събужда приятни спомени във вас или ви е безразлична, ако ви е безразлична, няма място в дома ви.

Този процес ще ви помогне да въведете и ред в ума си, така че повече да не се колебаете какво искате от живота.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати