Ефектът на мажоретките прави всяка жена привлекателна

Ефект на мажоретките

Учени от университета Флиндърс в Аделаида успяха да докажат неоспоримият метод, чрез който всяка жена ще изглежда привлекателна. Способът се нарича Ефектът на мажоретките и за него се говори отдавна в психологията.

Този ефект гласи, че ако няколко средно привлекателни жени се съберат група, заедно ще изглеждат много по-атрактивни и секси. Това обяснява защото мажоретките в западните училища изглеждат много по-привлекателни от своите съученички.

Но за да се докаже като тенденция, този ефект трябваше да бъде проверен. С тази задача се заеха австралийски учени, които трябваше да докажат дали жените в група наистина изглеждат по-секси.

В изследването са взели участие 130 доброволци, които е трябвало да оценяват красотата на различни жени. Някои от тях са били сами на снимката, а други – с приятелки.

Резултатите категорично показали, че жените, които са се снимали в група, са сметнати за по-привлекателни от противоположния пол. Учените казали, че в този случай физическите данни на дамите оказали по-слабо въздействие.

Изследването показва, че макар и да се стремим към индивидуалност, трябва да се радваме, когато сме в група, твърдят водещите автори на проучването пред Дейли мейл.

Резултатите доказват също, че привлекателността не винаги опира до физическите пророции, а и до обстановката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати