ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Юсейн Болт с ново амплоа

Юсейн Болт с ново амплоа

Юсейн Болт
Снимка: Poker Stars

През изминалата 2017 г. легендата на леката атлетика Юсейн Болт реши да сложи край на своята кариера в бягането. Ямаецът направи олимпийския си дебют още през 2008 г., последван от множество медали, световни рекорди и разбира се световна слава и всеобщо възхищение.

Но не само впечатляващите му постижения заслужават уважение. Осъзнал, че е дал достатъчно от себе си на спорта, Юсейн реши да се оттегли достойно и да поеме по нови пътища, вместо да се вкопчва до сетни сили в кариерата си. Дори напротив, той е твърдо решен да се развива и в други насоки и спортове, което доказва, че състезателният му дух е по-силен от всякога.

Успехът му сякаш е предопределен още с името – в превод от английски bolt означава мълния. С това прозвище той се прочу и вследствие на невижданите си постижения, но със сигурност те не са просто даденост и случайност.

В автобиографичната си книга По-бърз от светкавица Болт разказва историята на своя път към върха, на огромните усилия и труд, които стоят зад спечелените титли. Така че, ако искате да разберете повече за изминатия от него път, можете да научите всичко от автобиографията му, докато ние ще се фокусираме върху бъдещите му планове и амбиции.

Както вече е доказал, Болт е упорит и устремен към успеха. Прекратяването на кариерата му явно изобщо не означава оттегляне от спорта, а по-скоро пренасочване. Едва на 31 г. и в перфектна физическа форма, той е готов за нови подвизи в неподозирани поприща.

Едно от тях е неговата страст – футболът. Макар и след като получи контузия на последното си световно в Лондон и да трябваше да отложи за кратко първите си стъпки във футбола, Болт изобщо не се е отказал от новата си цел. Той призна, че през месец март му предстоят проби с Борусия Дортмунд, а мечтата му е да подпише с любимия си отбор Манчестър Юнайтед. Наскоро дори сам предложи на Дейвид Бекъм да го вземе за нападател в новия си клуб Маями Бекъм Юнайтед.

Решителността и мотивацията на Светкавицата са наистина впечатляващи, а готовността му да продължава да се развива в спорта, макар и в по-различно амплоа, му предвещава успех. Той отново е устремен към върха и признава, че не иска да бъде посредствен, а да бъде най-добрият. Болт откровено споделя, че е наясно, че ще срещне доста трудности по пътя си, тъй като е постигнал толкова много в леката атлетика, която се различава доста от футбола. А и с оглед досегашните му постижения, Юсейн сам е поставил летвата доста високо.

Освен във футбола, наскоро Болт направи дебют и в покера, като подписа договор с Poker Stars. Заедно с маркетинговите кампании, насочени към популяризиране на покера, най-бързият човек е заинтригуван и от самата игра. Той споделя, че картите са предизвикателство и състезание, но и забавление и повод за социализация.

Последните му рекламни покер изяви с комедийния актьор Кевин Харт определено забавляват публиката, като наскоро Харт шеговито успя да надбяга Болт, макар и започвайки състезанието с 30 метра преднина.

Накъде още ще поеме пълният с изненади ямаец, предстои тепърва да разберем. Без съмнение обаче той няма да се спре преди да покори нови спортни върхове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати