Ezine.bg»Статии»Любопитно»Иновации»Селфитата правят носа ни огромен

Селфитата правят носа ни огромен

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Селфи

Големият нос е сред неприятните естетически проблеми. Ако не искате той да изглежда огромен на снимки, забравете за селфитата.

Любимото ни в последните години селфи прави носа ни да изглежда с 30% по-голям, отколкото е всъщност. Ако по природа обонятелният ви орган не е от най-малките, самоснимането може да развали перфектния кадър.

Оказва се, че селфито ни дава много погрешна представа за себе си. Това става причина да се подлагаме на корекции, които на практика не са ни нужни.

Манията по селфитата ни кара непрестанно да се опитваме да пресъздадем перфектния кадър. За мнозина обаче самоснимането се оказва прокоба. Те се вманиачават по това да намерят перфектния ъгъл, то който да се щракнат, в стремежа да изглеждат най-атрактивно. Селфито, независимо как е направено обаче, ни дава грешни впечатления за външния вид.

Селфи манията доведе до провеждането на куп проучвания. Няколко независими един от друг екипа учени доказаха, че селфитата правят носа на човек да изглежда с около 30% по-голям. Понякога впечатлението е толкова силно, че кара хората да се подлагат на операции за корекция на носа.

Снимките, които сами си правим, ни карат да мислим, че това е начинът, по който действително изглеждаме. На младежите, които постоянно са в социалните мрежи, това може да се отрази крайно негативно на психиката. За да запазят емоционалното си състояние, те трябва да разберат едно - когато си правим селфи, ние гледаме себе си през изкривено огледало. Обяснението се открива във простата физика. Ъгълът на снимане и широкоъгълните лещи, които се използват в обективите на селфи камерите, заедно с късата дистанция, водят до деформация на изображението.

Малко хора на практика осъзнават колко подвеждащи са селфи снимките. Само за 2017 г. 55% от хората, които са поискали корекции на лицата си, са обяснили това със селфиата си. Процентът расте ежегодно. Истината е, че тъй като обикновено селфитата се правят на около 30 см от лицето, това кара носа ни да изглежда с 30% по-голям в основата си и 7% по-широк на върха спрямо нормална снимка.

Ето защо не трябва да обръщаме толкова внимание на кадъра. Ако все пак искаме той да е добър, трябва да вложим повече усилия в обработката на снимките и да послушаме съветите за по-добри кадри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати