Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тези признаци показват, че си емоционално интелигентен

Тези признаци показват, че си емоционално интелигентен

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
5 от 5 Снимки

5. Мотивира ни сте


Хората с висока емоционална интелигентност успяват лесно да мотивират и себе си, и хората около себе си. Те винаги се стремят към усъвършенстване, като с активния си начин на живот и упоритост вдъхновяват и хората около себе си. Емоционално интелигентните хора винаги се стремят към големи цели и ги преследват със страст.

За разлика от логико-математическата интелигентност, която определя дали ще може да решим сложни математически уравнения, емоционалната интелигентност показва до колко можем да предразполагаме хората около себе си и до колко се чувстваме комфортно в своята собствена кожа.

Високата емоционална интелигентност показва, че умеем да разбираме и да управляваме собствените си емоции. Дали и вие сте в тази група, може да разберете, като се тествате според 5-те основни признака за емоционална интелигентност.

Някои научни трудове твърдят, че именно разпознаването на емоциите ни е основополагащо за развиване на високо IQ.

Във всеки случай проучванията показват, че емоционалната интелигентност е пряко свързана с почти всеки съзнателен процес в личността – от вземането на решения, до академичните постижения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати