Рецептата за дълголетие на тази столетница много ще ви хареса

1 от 4 Снимки
Рецептата за дълголетие на тази столетница много ще ви хареса
Снимка: NBC7

Съвременните специалисти по хранене постоянно ни уверяват колко голяма е връзката между здравословното хранене и дългия живот. Столетница от Калифорния обаче разби на пух и прах всички съвети на диетолозите, след като издаде своята тайна за дълголетие. Според 100-годишната Матилда Курсия, тя е успяла да доживее до преклонна възраст благодарение на навика си вечер да похапва чипс с бира.

През последните години се проведоха безброй изследвания, според които чипсът е една от най-вредните храни. Приемът му се свързва с високо кръвно налягане, затлъстяване, стомашни неразположения, рак и още много други коварни заболявания.

Затова е сочен като един от първите продукти, които трябва да премахнем от менюто си, за да сме здрави. Не по-различно стоят нещата с бирата, която повишава кръвното налягане, води до напълняване и поразява черния дроб, когато се консумира често и в големи дози.

Същевременно обаче рецептата за дълголетие на столетницата Матилда напълно оборва всички изброени дотук факти. Възрастната дама от Сан Франциско твърди, че вече от дълги години завършва деня си в компанията на три чипса и бира. Въпреки нездравословния си навик тя се чувства добре и изглежда чудесно за годините си.

Нямам оплакванията на повечето възрастни хора. Подвижна съм и дори всеки ден извършват някои упражнения. Вечер пък пия бира и хапвам чипс, обяснява Матилда пред NBC San Diego.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари