Красавци срещу грозници - виж кои вземат по-висока заплата!

1 от 4 Снимки
Кариера

Повечето хора смятат, че персоните с по-привлекателна визия имат по-лесен старт в кариерата си и печелят повече. Логично е да е така – все пак красотата е най-силното оръжие и се очаква да отваря всяка врата.

Оказва се обаче, че практиката се разминава с теориите. Скорошно проучване показва, че най-успешни и печеливши в работата са именно лицата, които са невзрачни, непривлекателни и без самочувствие пред противоположния пол.

Изводите са направени въз основа на изследване, в което са участвали над двадесет хиляди американски тийнейджъри. В продължение на тринадесет години специалистите наблюдавали поведението им, външния им вид, кариерното им развитие. В крайна сметка се установила, че хората, които са по-малко привлекателни, всъщност са по-високо платени служители.

Според проучването има няколко причини по-невзрачните хора да са с по-висока заплата. Едната причина е, че те са по-стеснителни в общуването, личният им живот не е наситен с емоционални преживявания и влагат повече енергия в работата си.

Това, разбира се, веднага резултира в по-добри постижения.

Красавците, от друга страна, имат доста развлечения и събития, които да ги разсейват, затова и не посвещават цялото си време на службата.

Освен това се оказва, че екстровертното им поведение понякога не допада на работодателите и те гледат с недоверие на хората с по-атрактивна външност.

Изследването е направено от екипи на Бостънския университет и Лондонското училище по икономика.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари