Вижте тук двете причини за злобните коментари в социалните мрежи

Социални мрежи

Негативните емоции в социалните мрежи са също толкова заразни, колкото и на живо. Какви са обаче двете основни причини за злостните коментари в интернет, може да видите в нашата галерия.

В мащабно проучване са били анализирани профилите на 680 000 потребители и около 3 милиона публикации. Очертан е един общ модел, а резултатите са обобщени от руския психолог Наталия Толстая.

По нейно мнение хората може да хвърлят стрелички помежду си, дори и без да са се виждали на живо. Вече има и групи за подкрепа на хора, които са жертви на интернет тормоз.

Социалните мрежи вече са неизменна част от ежедневието ни, но вместо да споделяме хубавите си моменти, за много хора това е платформа за агресия и лични нападки. Ето какви хора обаче се крият зад тези публикации.

1. Лична неудовлетвореност

Социална мрежа

Основната причина за пороят от негативни коментари в интернет е ниско самочувствие. Когато човек омаловажи успеха, външния вид или някакво постижение, автоматично се чувства по-добре. Фактът и че интернет ти позволява анонимно и безнаказано да обиждаш и да си агресивен словесно, улеснява ситуацията. Но хората зад тези снимки често не се чувстват добре в кожата си или с живота, който са избрали да живеят.

2. Бягство от реалността

Негативността е обичайно поведение и за хора, които се опитват да избягат от реалността. Вероятно е да се чувства безпомощен или самият той да е нападнат от негативни коментари и да отвръща на удара с удар. С гневните си реакции в интернет тези хора се надяват, че техните лични провали и несъвършенства ще останат незабелязани.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати