Определете какво наистина искате от живота с това упражнение

Определете какво наистина искате от живота с това упражнение

Милиардерът Ричард Брансън казва, че повечето хора усложняваме живота си и пак не правим това, което наистина искаме. Това предлага едно упражнение, с което да определим кое наистина е важно за нас.

Когато планираме бъдещето си, сме склонни или да надценяваме или да подценяваме възможности си. Но ако направите един лесен план, ще ви се изясни с какво трябва да се занимавате.

За целта използвайте лист хартия и го разделете на две колони. В едната колона избройте всички онези неща, които ви носят удоволствие, карат ви да се чувствате добре и доволни от живота си.

В другата колона запишете всичко, което ви безпокои, онези сфери, в които редовно срещате трудности и не харесвате в настоящия им вид. Много често написаното в едната колона ще ви помогне да се справите с написаното във втората колона.

С такъв прост план на живота си ще може да определите проблеми, за чието съществуване може би не сте си давали и сметка, както и решения, които до този момент не сте забелязвали.

Определете какво наистина искате от живота с това упражнение

Листът хартия ясно посочва талантите и работата, която ще ви носи най-голямо удовлетворение. Повечето хора не могат да се ориентират в каква професия ще се чувстват щастливи, а това упражнение ще им е полезно.

Брансън разказва и за свой приятел, който дълго време се чувствал неудовлетворен от работата си и смятал, че това се дължи на скучния му шеф. Но когато направил този списък, разбрал, че не харесва работата си по други причини.

Оказало се, че се чувства щастлив, когато помага на други хора и затова напуснал работа и се заел с нещо, което харесва повече.

Аз не съм почитател на продължителните и сложни форми на самоусъвършенстване, признава милиардерът и съветва: Правете нещата по-прости и не пренебрегвайте своето благополучие. Ако сте честни със себе си, ще разберете много неща.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати