Мръсните тайни на хотелиерския бизнес

Мръсните тайни на хотелиерския бизнес

Както всеки бизнес, така и хотелиерският има своите малки (или големи) тайни, които се крият зад лъскавите фасади и никой работещ в сферата не иска по никакъв повод да ги научите.

Като се има предвид броят на хората, които пребивават в хотелите, да не говорим колко гости са се настанили в стаята ви преди това, естествено е да се чудите какво се случва зад кулисите.

Това няма как да го научите от сайта на хотела или от учтивите управители с вечно замръзнали усмивки. Обикновените служители обаче говорят и нещата, които казват, са такива, че могат да ви откажат завинаги да отсядате в подобен вид заведения. Вижте в следващата галерия кои са някои от мръсните тайни на хотелиерския бизнес.

Пазете се от минибара

Така например никога не посягайте към минибара в стаята. Освен че е безумно скъп, не може да сте сигурни, че нещата в хладилника са годни за ядене или пиене. Не една камериерка е разказвала, че, докато е проверявала срока на годност на продуктите, е установявала, че бутилките са пълни с жълта течност (да, точно това, което си мислите), а опаковките с още по-гадни неща. Всичко това, за да изглеждат пълни и да се спести заплащането. Ако все още искате да ползвате минибара, винаги проверявайте дали опаковките не са отваряни преди това.

Не сядайте директно върху диваните и столовете

Хотели

Никога не сядайте на дивана или стола в хотелската си стая, без да сте поставили най-малко кърпа преди това. Много от хотелските служителите разказват, че тези мебели въобще не се чистят. Клиентите, от друга страна, сядат върху тях или пък ги ползват да си подпират краката направо с обувките.

Не всички стаи са еднакви

Бяня в хотел

Макар че в рекламите и брошурите изглежда, че всички стаи на хотела са еднакви, това въобще не е така. В някои има по-хубава баня, в други по-голям телевизор или гледка. Изборът дали ще получите най-доброто е в ръцете на хората на рецепцията. Точно и затова бъдете по-учтиви и усмихнати с тях, за да имате максимално удобен престой в хотела.

Вашата стая не е толкова чиста, колкото изглежда

Хотелиерски бизнес

Да, дори и да изглежда идеално чиста на външен вид, истината е, че вашата хотелска стая въобще не е толкова чиста. В хотелите работят ограничен брой камериери. Те трябва да подредят и почистят огромен брой стаи за изключително малко време, за да могат да се настанят новите клиенти. Точно и затова, дори и да имат желание, почти невъзможно е стаята ви да е идеално чиста.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати