Вижте съвета на Далай Лама за вземане на важни решения

Вижте съвета на Далай Лама за вземане на важни решения

Тибетският духовен лидер Далай Лама казва, че има един начин за взимане на важни решения, без да съжалявате след това. Методът работи, ако се доверите изцяло на умствените си способности.

Когато сте изправени поред някаква дилема или ви предстои важна стъпка, за която все още изпитвате колебания, забравете за емоциите. Чувствата и страховете са това, което ви подвежда.

Не мислете колко искате или не искате даден развой на събитията, а анализирайте безпристрастно. Представете си, че случващото се не се отнася до вас, а трябва да дадете съвет на приятел.

Разгледайте внимателно аргументите, без да се водите от инстинктите си, казва духовният лидер.

Вижте съвета на Далай Лама за вземане на важни решения

Чувствата в много случаи угасват или не ги изпитваме с първоначалния интензитет. Затова може да съжаляваме за някои спонтанно взети решения и необмислени постъпки.

Но ако помислим обективно върху проблема, без да се водим от страховете си, ще може да вземем решение, за което по-късно няма да съжаляваме.

Трябва обаче да притежавате и силна воля, казва още Далай Лама. Така че щом веднъж сте заели дадена позиция, да я защитавате, а не да се огъвате пред мнението на приятели или пред първите трудности.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати