ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Криза на средната възраст? Ето решенията

Криза на средната възраст? Ето решенията

Криза на средната възраст

В даден момент на живота си човек осъзнава, че не е безсмъртен. Усеща, че младостта е отлетяла и животът не е вечен. Вече има деца, не може да прави любимите си неща, а децата растат толкова бързо, че буквално в тях се отразява отиващата си младост. Точно тогава идва кризата на средната възраст.

Стереотипният мъж се бори с нея, купувайки си лъскава кола или залитайки към много по-млади жени, рискувайки да разруши семейството, което е изградил. Жените, изпаднали в криза на средната възраст, пък са ужасени от стареенето. Те прибягват до различни тежки козметични процедури, за да повишат увереността си и да се почувстват отново млади.

Различни неща могат да активират кризата. Такива са загубата на приятел или близък човек от семейството, нов много по-млад колега, който започва работа, развод или прекратяване на дълга връзка, менопаузата или оплешивяването.

Няма магическо лекарство, продавано в аптеките, което ще помогне на човек да се справи с кризата на средната възраст. Всичко зависи от вас, семейството и добрите приятели, които сте създали до този момент от живота си.

Криза на средната възраст

На първо място, не мислете, че чашата е наполовина празна, а точно обратното – пред вас има още дълги години, които може да са най-хубавите от живота ви.

Не чакайте да се случи кризата. Направете промени в живота си днес. Започнете да тренирате, намерете си хоби, излизайте по-често с половинката. Обградете се с приятели и близки хора.

Направете нещо различно, защото, ако правите едно и също нещо всеки ден, няма да получите различни резултати.

Излезте отвън. Имаме различна гледна точка по проблемите, когато сме на открито и пред нас има величествена гледка.

Криза на средната възраст

Замислете се за положителните страни на по-зрелите години. Мъдростта, опитът, знанието идват само с възрастта.

Не се питайте: Това ли е всичко? Вместо това се попитайте: Какво съм готов да променя, за да стане животът ми още по-добър?

Ако смятате, че може да сте депресирани, посетете психолог.

Криза на средната възраст

Бъдете част от нещо, което е по-голямо от вас. Включете се в благотворителна инициатива, помогнете на някого или се заемете с нещо, което ще помогне на цялото общество.

Погледнете живота по различен начин, излезте от зоната на комфорта и направете нещо, от което преди това сте се бояли.

Освободете всичко, което ви дърпа назад или вече не ви служи в живота. Просто бъдете различни.

Не забравяйте, че животът е привилегия и че има много хора, които нямат старост.

Нека мото на живота ви стане: Ако не сега, кога?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти