ezine.bg»Статии»Любопитно»PR Публикации»Какво не знаем за английския език при децата?

Какво не знаем за английския език при децата?

езиковите лагери

Английският език е универсален за комуникация навсякъде по света и за използването на съвременните технологии. Затова е нормално родителите да искат децата им да го изучават - в училище, на курсове, при частни учители.

Но какво става с английския през лятната ваканция, когато децата си искат своето - да се наиграят и забавляват до насита и "без никакви уроци"? Принудата "да седнат да четат" не е най-добрият вариант. Тя естествено ще породи съпротива в детето, а ако нещо се върши без желание, то върви трудно и ефектът е съмнителен.

Образователните системи по света са намерили решението - детски лагери с многобройни и атрактивни за децата занимания, при което в лагера се провежда неформално обучение по английски език. Децата го усвояват по интересен за тях начин и в езиковата школа, където заниманията са до обяд, и след това в развлеченията до лягането вечер.

Това всъщност са лагери на английски. Те са международни, а комуникацията в тях е само на английски език. Децата го използват целодневно в контактите помежду си, с преподавателите, с различните аниматори, които ръководят забавленията в лагера. Лагерните екипи професионално владеят английския език.

езиковите лагери

Преподавателите са с богат опит в езиковото обучение на деца и обикновено са от англоговорящи страни. Инструкторите и аниматорите също се подбират по отличното владеене на езика, опита и ученията им да общуват с деца за провеждането на забавления.

В лагерите се работи по цялостни програми и методики, разработени на международно ниво. Обучението не е предоставяне на знания, които да се наизустяват. В неголеми групи децата работят по тематични проекти за обществото и природата, или по предмети, изучавани в училище - събират информация по дадена тема, обобщават я и правят презентации, обсъждат казуси, насочвани от преподавателя. Използват интернет и други източници, мултимедия. Които са в начален етап, са в отделни групи с отделна програма.

Ползите от езиковите лагери

езиковите лагери

В лагерите, насочени към изучаването на английски език, децата видимо подобряват нивото на владеене на езика - и като обогатяване на речниковия запас, и като граматика, правоговор, разбиране при слушане. Това се вижда по входящите и изходящи тестове, които се предоставят на родителите. Дори децата без начални познания бързо се приобщават и напредват.

Освен подобрените езикови знания и умения, от лагерите има още многобройни ползи за разширяването на кръгозора, за изграждането на характера, за навиците за здравословен начин на живот. Децата виждат различни национални култури, народностен манталитет. В лагерите обичайно има вечери на националностите, които са интересни с непознатите обичаи, фолклор, кулинария и т.н.

В лагерите децата се учат на реални социални контакти, работа в екип, самооценка и оценка за другите, и в същото време - на самостоятелност.

Изпълняването на различни задачи по проектите активира творческия им заряд, те откриват свои неподозирани възможности, което е благоприятно за самочувствието им. Впрочем лагерът като цяло е място за изява и това стимулира разкриването на талантите.

Не на последно място са ползите от игрите и приключенията в лагерите. Те осигуряват забавна, вълнуваща ваканция - например лов на съкровища, партита, игри на басейн, конна езда, излети, колоездене и много други.

езиковите лагери

Така се завързват многобройни нови приятелства, някои от които остават за цял живот. Развлеченията сред природата, на басейна, гимнастиката, повишават физическата активност и издържливост, укрепват здравето, повдига се тонусът. Роля за това има и подбраната храна, а всичко това изгражда навици за здравословен живот.

За безопасността трябва да се каже, че за лагерите има както национални, така и международни стандарти и изисквания, които лагерите те трябва да ги покриват и спазват, за да работят.

Стриктно се прилагат мерките за безопасност при всички дейности, с децата винаги има поне по двама възрастни от обучения лагерен екип, осигурява се и квалифициран медик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати