Как да се справим на новата работа

Как да се справим на новата работа

Започването на нова работа е стресиращо преживяване, колкото и желана да е била новата позиция. Дори и да имате опит с нещата, които ще вършите, на новото място ще има много разлики.

Въпреки това не трябва да се отказвате. Естествено е да се притеснявате, но има много изпитани в практиката съвети, които ще ви помогнат да се справите на новата работа.

Преди да започнете на новото място, проучете работодателя. Вижте какви са отзивите, ако имате познати, които работят или са работили там, ги попитайте за съвети.

Проучете маршрута до местоработата, за да не закъснявате. Не е добре и да отидете много рано. Ако подраните прекалено, ще подразните останалите.

Важно е какво облекло ще изберете. Ако не сте предупредени как да се обличате за работа, заложете на ежедневно, но елегантно облекло, с което можете да се впишете във всякаква среда. Пригответе дрехите предната вечер, за да не губите време преди отиване на работа.

Починете си, преди да започнете новата работа. Ако имате възможност, отделете две седмици за почивка. Така ще имате достатъчно време да се подготвите. Ако не можете да си позволите толкова, отделете поне ден, за да проверите маршрута и транспорта до новото работно място, да си подготвите дрехи, както и документи, ако са ви поискани предварително.

Как да се справим на новата работа

Когато отидете на новата работа, се дръжте любезно и внимателно с всички. Бъдете усмихнати и учтиви. Ако никой не ви представи на колегите, направете го сами. Изслушвайте нещата, които ви обясняват, и не прекъсвайте, дори и тази информация вече да ви е известна.

Бъдете спокойни и уверени. Покажете на колегите какво знаете, но без да се изтъквате, за да не ги подразните още от първия ден.

Добре е да избягвате да говорите за предишната си работа, както и да не задавате прекалено много въпроси. Старайте се да не досаждате на новите колеги, но и не стойте бездейни.

Не мислете, че ще можете да направите всичко перфектно веднага. Всеки има нужда от време да се ориентира в нещата, както и да научи новите. Работете с желание и старание, не бързайте и не се притеснявайте.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати