Три урока за любовта, които може да научим от психологията

1 от 3 Снимки

1. Получаваш толкова любов, колкото даваш


Във връзките винаги да има баланс. Получавате толкова любов, колкото давате, ценят ви, колкото вие самите се цените и имат власт над вас, колкото вие самите позволявате. Ако смятате, че не ви обичат и уважават достатъчно, дали вие самите се уважавате, че да го изисквате от другите. Помислете също дали правите жестовете, които очаквате от любимия, тъй като всяка връзка е изградена на взаимност.

Изкуството да обичаш е най-популярният труд в психологията относно връзките и любовта. В галерията ни може да прочетете трите най-важни урока, които всеки от нас трябва да знае.

Книгата е дело на германския психоаналитик и философ Ерих Фром. В нея той описва как няколко погрешни концепции могат да навредят на връзките ни и на представите ни за любов.

Също така разбива някои митове, в каквото хората вярвали и преди, и сега. Тази книга е може би сред най-полезните четива относно силните чувства, изпитвани от всеки един от нас.

Прочетете в галерията ни трите основни урока, които психологията ни дава за любовта и може да стигнете до мъдри прозрения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати