Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Три урока за любовта, които може да научим от психологията

Три урока за любовта, които може да научим от психологията

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
3 от 3 Снимки

3. Има разлика между влюбването и обичта


Влюбването не е толкова постоянно, колкото обичта. Когато сте влюбени в някого, обичате да прекарвате времето си с него, сексът е на ниво, а химията между вас е силна. Изпитвате страст и привличане, но това няма нищо общо с обичта. Да обичаш някого означава, да го приемаш с всичките му недостатъци, да не изискваш промени, за които не е готов и да сте прекарали достатъчно време заедно, за да знаетете какво означавате един за друг.

Изкуството да обичаш е най-популярният труд в психологията относно връзките и любовта. В галерията ни може да прочетете трите най-важни урока за любовта, които всеки от нас трябва да знае.

Книгата е дело на германския психоаналитик и философ Ерих Фром. В нея той описва как няколко погрешни концепции могат да навредят на връзките ни и на представите ни за любов.

Също така разбива някои митове, в каквото хората вярвали и преди, и сега. Тази книга е може би сред най-полезните четива относно силните чувства, изпитвани от всеки един от нас.

Прочетете в галерията ни трите основни урока, които психологията ни дава за любовта и може да стигнете до мъдри прозрения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати