В лошо настроение сте? Ето как да го използвате

В лошо настроение сте? Ето как да го използвате

Ако сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно. Вместо да крещите и да се заяждате с хората около себе си, използвайте емоциите за нещо, от което ще имате полза.

Психолози от университета на Ватерло, Канада, твърдят, че лошото настроение ни прави по-работоспособни и фокусирани върху желанията си. Когато изпитате нещо негативно, ясно може да разберете какво наистина искате от живота и може да използвате енергията си за работа.

Естествено, всичко зависи от личния ни темперамент. По-разумните личности, които се опират на логиката, на не на чувствата, прекарват случващото се през ума, а не през емоциите.

Независимо какво им се случва, те могат бързо да се организират и да се върнат в обичайното си русло без големи последствия.

Но за по-емоционалните хора това не е толкова лесно. Случващото се силно им влияе, понеже чувствата им са по-интензивни и винаги реагират на обстоятелствата.

В лошо настроение сте? Ето как да го използвате

По думите на психолога Тара Маули обаче, емоционалните хора могат да използват интензивните си чувства по градивен начин, като увеличат ефективността си на работа.

Резултатите показват, че чувствителните хора в лошо настроение могат да подобрят продуктивността и когнитивните си способности, ако насочат енергията си към работа, казва експертът.

Така че следващият път, в който изпаднете в лошо настроение, вместо да го изкарвате на хората около себе си, работете върху личните си цели.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати