Как да се справим с детето според зодията му

Дете според зодията

Отглеждането на деца не е лесна задача. Много са книгите и съветите на експертите по детска психология как трябва да протече процесът на възпитание на подрастващите. Въпреки това имайте предвид, че вссяко дете е отделна личност и правилата, които се отнасят за едно, може да не важат за друго.

Трябва да се съобразявате с индивидуалността на вашето дете. Точно затова е хубаво да помислите дали не е по-добре да подходите към обучението му по нестандартен начин, например според зодиакалния му знак.

Дете Овен

Как да се справим с детето според зодията му

Така например най-голямото предизвикателство пред родителите на деца Овни е да се справят с тяхната агресивност, горещ нрав и свръхактивност и да се научат да насочват правилно енергията им. Запишете ги на курсове, не ги наказвайте, без да дадете правдоподобно обяснение за това, и се старайте по всякакъв начин да ги научите на отговорност.

Дете Телец

Как да се справим с детето според зодията му

Ако имате дете Телец, вашите основни предизвикателства ще включват справянето с чувствителността, интроверсията и адаптирането към промените. Тези деца обикновено се радват на училището, научават нови неща и четат, държат се добре и спокойно. Трябва да насърчавате детето да танцува, да използва гласа си или каквото и да било друго, което включва говорене. Тези деца обикновено са чувствителни, което означава, че ще трябва да ги научите как да контролират тези поведения в определени среди.

Дете Близнаци

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете със зодия Близнаци, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с липсата на внимание, нерешителност и емоционално откъсване. Тези деца са интелигентни и любопитни. Повечето имат естествен афинитет към писането, но други може да предпочитат да четат. Като въздушен знак, те могат лесно да се адаптират към промяната. Би било от полза да държите детето Близнаци физически активно.

Дете Рак

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете със зодия Рак, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с настроенията му, емоциите и самоналожената изолация. Такива деца обаче са естествено състрадателни и любезни. Те изискват много внимание. Малките деца могат да бъдат артистични и музикални. Насърчавайте ги да говорят за чувствата си и да играят с приятели.

Дете Лъв

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете със зодия Лъв, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с бунтовно поведение, незрялост и стремеж към господство. Тези деца са естествено драматични и взискателни. Повечето обаче ще спазват правилата, наложени от родителите. Тези деца са социални, харизматични и щедри. Трябва да научите детето си как да развие естествените си лидерски способности.

Дете Дева

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете Дева, вашите основни предизвикателства ще включват справяне със самокритиката му, обсесивно поведение и интроверсия. Независимо дали става въпрос за животни или хора, Девите обичат да помагат на другите. Тези деца са естествено детайлно ориентирани и реалистични. Те могат да бъдат и ефективни комуникатори. Въпреки че са интровертни, децата Деви са дисциплинирани, ефективни и предпазливи. Трябва да ги насърчавате да играят и прекарват времето си с други младежи.

Дете Везни

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате Везни, основните ви предизвикателства ще включват справяне с нерешителност, дисбаланс и неумение за комуникация. Тези деца са нежни и интелигентни, но и много независими. Стремят се към съвършенство и мразят да правят грешки. Научете ги как да ги приемат и да се учат от тях.

Дете Скорпион

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете Скорпион, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с интензивност, емоции и упоритост. Родителите трябва да бъдат внимателни по отношение на дисциплината. Въпреки че тези деца са силни, са много чувствителни и лесно стават ревниви, ако чувстват, че други братя и сестри получават по-голямо внимание.

Дете Стрелец

Как да се справим с детето според зодията му

Ако детето ви е Стрелец, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с безразсъдно поведение и незаинтересованост. Тези деца могат да бъдат много експанзивни. Те обичат приключението и проучването. Стрелците са любопитни и интелигентни, но могат да бъдат и много бунтовни. Не спорете с тях, а им осигурявайте логично обяснение за действията си.

Дете Козирог

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате малък Козирог, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с мрачните настроения, любопитство и упоритост. Тези деца са послушни и практични малки хора. Те са социални и харесват физическата активност. Децата Козирози могат често да изпадат в тревожност, така че, ако са мрачни, говорете с тях. Те обаче трябва да бъдат насърчавани да си почиват и да се наслаждават сами на времето си. Не са много емоционални или чувствителни, но могат да бъдат привързани към другите.

Дете Водолей

Как да се справим с детето според зодията му

Ако детето ви е Водолей, вашите основни предизвикателства ще включват справянето със скуката, разсейването и интензивността. Тези деца са учтиви и иновативни. Обичат пъзели и мистерии и могат да бъдат драматични и непредсказуеми. Родителите трябва да им помагат да бъдат фокусирани.

Дете Риби

Как да се справим с детето според зодията му

Ако отглеждате дете Риби, вашите основни предизвикателства ще включват справяне с дисциплината и прекалената чувствителност. Тези деца са естествено състрадателни. Те обикновено се запленяват по отношение на музика, представления или живопис. Често са неразбрани, но не са социално отлъчени. Трябва да се научат как да запазят въображаемия и реалния свят отделени. Научете ги как да бъдат силни и уверени, като използват въображението си като източник на творчество.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари