Търсите работа? Ето кога е най-подходящото време за това

1 от 4 Снимки
Интервю за работа

Ако сте сред хората, които си търсят усилено работа, ще ви бъде полезно да узнаете, че според британски специалисти най-доброто време за подаване на документи за работа е 9 часа сутринта в сряда. Според тях много работодатели пускат обяви именно в средата на работната седмица.

Според експерти от сайта за обяви за работа Job Today почти половината от хората, които са подали молбата си за конкретното място в сряда, са получили покана за събеседване до 1 ден след това.

Смята се, че ранният час за подаването на документите е още едно предимство, тъй като до средата на деня работодателите вече са затрупани с кандидатури и е много вероятно дори да не стигнат до вашата автобиография, ако се окаже твърде назад в списъка.

Оказва се, че клишетата в автобиографията, особено думи като инициативност и мотивираност, не само няма да помогнат, но и ще подразнят работодателя.

В голяма част на автобиографиите се използват именно тези две думи. Избягвайте ги, като за сметка на това опишете добре уменията, които имат пряка връзка с работата, за която кандидатствате.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари