Дами, никога не се доверявайте на този тип мъже!

Една група от мъжете са склонни по-често да лъжат и да ви мамят зад гърба ви, показва ново изследване. Учените са категорични, че една характеристика прави част от силния пол изпечени измамници.

Според проучването на университета в Кеймбридж мъжете, които непрекъснато се стремят към някаква победа, лъжат по-често от останалите.

При експериментите е установено, че нивото на тестостерон в техния организъм е по-високо. Дали заради хормоните или заради средата, в която са израснали, но мъжете, които не търпят никакви поражения, са измамници.

Тяхната самооценка е по-ниска, а желанието им за успехи не може да бъде задоволено. Те се стремят или към забогатяване, или към ръководна позиция на работа, а могат и да се изявяват като мачовци, сменящи жените като носни кърпички.

Този тип мъже не търпят провал и имат нужда от някаква победа – в личния и или професионални живот, за да се чувстват значими.

Изследването е проведено в ситуации, в които на силния пол им се наложило да спорят един с друг. Преди и след дебатите са измерени нивата им на тестостерон.

Оказало се, че мъжете, които не приемали добре загубата в спорт имат с 14% по-високи нива на тестостерон в сравнение с останалите.

Това означава, че на спортни състезания ще се справят отлично, но в личните взаимоотношения трябва да сте внимателни, тъй като желанието им за победа ги превръща в изкусни лъжци.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати