Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Дами, никога не се доверявайте на този тип мъже!

Дами, никога не се доверявайте на този тип мъже!

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77

Една група от мъжете са склонни по-често да лъжат и да ви мамят зад гърба ви, показва ново изследване. Учените са категорични, че една характеристика прави част от силния пол изпечени измамници.

Според проучването на университета в Кеймбридж мъжете, които непрекъснато се стремят към някаква победа, лъжат по-често от останалите.

При експериментите е установено, че нивото на тестостерон в техния организъм е по-високо. Дали заради хормоните или заради средата, в която са израснали, но мъжете, които не търпят никакви поражения, са измамници.

Тяхната самооценка е по-ниска, а желанието им за успехи не може да бъде задоволено. Те се стремят или към забогатяване, или към ръководна позиция на работа, а могат и да се изявяват като мачовци, сменящи жените като носни кърпички.

Този тип мъже не търпят провал и имат нужда от някаква победа – в личния и или професионални живот, за да се чувстват значими.

Изследването е проведено в ситуации, в които на силния пол им се наложило да спорят един с друг. Преди и след дебатите са измерени нивата им на тестостерон.

Оказало се, че мъжете, които не приемали добре загубата в спорт имат с 14% по-високи нива на тестостерон в сравнение с останалите.

Това означава, че на спортни състезания ще се справят отлично, но в личните взаимоотношения трябва да сте внимателни, тъй като желанието им за победа ги превръща в изкусни лъжци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати