Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Токсичните мисли, които вредят на здравето ви

Токсичните мисли, които вредят на здравето ви

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77

С мислите, които може да видите в следващите редове, сами се дърпате към дъното. Тези нагласи вредят както на емоционалното ви състояние, така и на физическото, защото двете са свързани.

Понякога няма значение какво се случва в живота, а е важен начинът, по който възприемате нещата.

Нормално е от време на време да имате токсични мисли и да избухвате, но ако това е постоянното ви състояние, трябва да го коригирате на време, понеже негативната нагласа е основната причина за честите заболявания.

Когато не се чувстваме добре и не изглеждаме добре, а когато сме наранени, гневни и обидени, това рефлектира върху здравето ни.

1. Смятате, че светът е против вас

Мисълта, че животът е труден и целият свят е против вас, няма да ви осигури красиво бъдеще. А вечното недоволство ще ви превърне освен във вечен мърморко и в човек, който често се разболява. Отслабеният имунитет е ясен признак, че не сте щастливи и донякъде сте се примирили, че положението няма да се подобри.

2. Страхувате се от промяна

Страхът да напуснеш комфортната си зона също създава проблеми със здравето. Може да ви трябва промяна в професионален аспект или пък да смените града, в който живеете. Но ако отказвате и тъпчете на едно и също място, здравето ви ще се влошава, тъй като емоционално не се чувствате добре.

3. Смятате, че нищо не ви прави специален

Мисълта, че с нищо не сте по-важни от другите, ще ви превърне в безцелно съществуващ човек. Дори да не ви се вярва, притежавате качества, които може да са ценни и полезни за другите и които трябва да развиете. Превръщайки се сами в жертва, която с нищо не е по-специална от другите, ставате и човек, чието достойнство често тъпчат и съответно – често се разболява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати