Не става само с глад и упражнения! Ето как се отслабва най-бързо

1 от 8 Снимки
Мотивация

Отслабването е трудно начинание, защото изисква силна воля, последователност и изтощителни упражнения. Но тези усилия не са достатъчни, ако искаме бързи резултати.

Изследователи от международен екип са открили, че в безмилостната борба с килограмите най-много помага визуализацията на финалния резултат.

Според учените хората, които се стремят към ефикасно отслабване, трябва непрекъснато да си представят как ще изглеждат накрая. Това ще успее да ги мотивира и със силата на мисълта ще постигнат своите цели.

Тези изводи учените направили след ново изследване. В хода на проучването били създадени две групи от доброволци, искащи да се вталят.

Върху участниците от първата категория е изпробван метод, стимулиращ тяхната визуализация. Това означава, че специалистите ги подтиквали активно да си представят как ще изглеждат, когато накрая отслабнат, и как ще се промени животът им тогава.

При втората група от хора била изпробвана друга техника. При тях методиката се фокусирала върху разговори. От тях се изисквало да посочат какви са причините им да отслабнат.

В крайна сметка станало ясно, че визуализацията дала по-добри резултати от бърборенето. След половин година хората, упражняващи силата на мисълта, се вталили повече от другите. При тях се регистрирало отслабване със средно 4 кг, а при вторите – по-малко от 1 кг.

Според учените това ясно показва, че визуализацията е много добра мотивация, която не бива да се пренебрегва.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати