Как да имате здрава връзка

Щастлива връзка

В съвременния забързан и напрегнат живот е все по-трудно да попаднеш на подходящ човек, с когото да си щастлив и с когото да изградиш здрава връзка.

Ако сте в хубава и здравословна връзка от известно време, вероятно се чувствате чудесно и искате нещата да останат така. Можете да постигнете това, като разберете кои неща заздравяват отношенията и кои могат да ги съсипят.

Добра комуникация

Няма по-важно нещо за здравите отношения от комуникацията. Важно е да казвате на партньора си колко е важен за вас, че го обичате, както и какво ви кара да не се чувствате добре. Бъдете честни за чувствата си и не се страхувайте да се разкриете. Не избягвайте проблемите, а ги обсъждайте.

Точното количество секс

Прекарвайте повече време с партньора си, за да имате здравословна връзка

Всяка двойка има сексуален живот, който ѝ подхожда. Няма точна формула, която да е валидна за всички. Партньорите трябва да се разберат помежду си какво е най-добро за тях, как и колко често да се случва. Говорете с половинката си за сексуалния си живот и направете план, който да работи и за двама ви.

Вътрешни шеги

Въпреки че щастливите двойки имат приятели и роднини, колеги и познати, работа и отговорности, понякога са като отделен остров. Трябва да имате неща, които разбирате само двамата и са забавни само за вас. Това прави връзката здравословна и силна.

Спазване на обещанията

Обещанията обикновено се правят с добри намерания, но ако се нарушат, последиците могат да са катастрофални. Така е, защото обещанията са свърани с доверие и ако не ги спазите, то се губи. По-добре е въобще да не давате обещание, отколкото да нарушите думата си.

Не приемайте партньора си за даденост

За щастливи и здравословни взаимоотношения пътувайте повече

В началото на влюбването вниманието ви е изцяло ангажирано с обекта на чувствата ви. Но с времето се разсейвате и можете да започнете да пренебрегвате това, което обичате. Предполагате, че половинката ви винаги ще е тук, затова спирате да обръщате внимание на връзката. В този случай също може да има катастрофални последици. Затова обръщайте внимание на човека до вас. Иначе може да дойде ден, в който да си тръгне. Тогава ще осъзнаете какво сте загубили.

Качествено време заедно и споделени интереси

Всички сме заети, но трябва да отделяте време за партньора си, в което да правите заедно неща, които и двамата обичате. Редовно отделяйте време само за двама ви. Не оставяйте любовта да се изплъзне заради натоварен живот, стреса, кариерата, децата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати