ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да възвърнем загубено доверие?

Как да възвърнем загубено доверие?

Възвръщане на доверието

Образно казано, доверието е нещо, което се гради цял живот и може да рухне за един миг. То е най-важното нещо, на което се крепят стабилните взаимоотношения между хората, било то приятелски, семейни, интимни, колегиални и т.н. В началото на пътя към здравата връзка между отделните личности стои именно вярата.

За съжаление обаче, доста често се случва така, че наши действия и постъпки унищожават доверието, което сме изградили у важните за нас хора и обратно. Ние също се разочароваме от близките си, независимо дали до това се е стигнало нарочно, случайно, било е клопка е недоброжелател или нещо друго.

Как да възвърнем загубено доверие? Погледнато от другата страна – можем ли да простим и да повярваме отново и как по-точно да го направим?

Говорете

Изгубено доверие

Вследствие на дадената постъпка от ваша или от страна на ваш близък, освен доверието, ще бъде нарушена и комуникацията помежду ви. Оправете я, говорете, нищо не трябва да остане неизказано. Изслушвайте се. Споделете чувствата си, мотивите си, мнението си, очакванията и предположенията си. Само така ще се разберете и ще прецените можете ли отново да си вярвате един на друг.

Потърсете и дайте прошка

Разговаряне при изгубено доверие

Както на себе си, така и на отсрещната страна. Ако сте на път да загубите любовта или приятелство, което знаете, че си струва, простете. Простете първо на себе си, после на другия. Спрете да се обвинявате. Забравете за малко егото и желанието за отмъщение. Щом прегърнете отново човека срещу себе си, те ще изчезнат напълно. Дайте на душата си спокойствие, от което е била лишена в последно време.

Повече компромиси

Компромиси за връщане на доверието

По-малко поводи за съмнение – не думите, а действията говорят, затова дайте воля на постъпките си. Покажете на вашия близък, че държите на него, че го обичате, че може да ви вярва, че ще бъдете до него... отново. Това е много важно, когато се чудим как да възвърнем загубено доверие.

Прекарвайте повече време заедно

Прекарване на време заедно за спечелване на доверието

И двамата имате нужда от малко време заедно за стопляне на отношенията. Определете си един уикенд или седмица, време, което ще бъде само за вас. Една хубава почивка ще ви се отрази прекрасно, ще имате време да правите всичко заедно. Спомнете си за хубавите моменти и започнете да създавате нови. Дайте си време да върнете загубеното доверие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати