Как да преодолеем мъката

Преодоляване на мъката

Душевната болка е много по-силна от физическата. Тя бавно те разкъсва отвътре, разпилява те, а най-лошото е, че не можеш да изпиеш хапче, за да я премахнеш. Животът е низ от хубави и лоши моменти.

На хубавите трябва да се наслаждаваш, а през лошите да преминаваш, превръщайки ги в част от своето миналото. Душевната мъка е нещо ужасно, но и нещо, което те прави по-силен. Можеш да я преодолееш, ако намериш силата в себе си. А, за да я откриеш, ти трябват няколко неща. Ето как да преодолеем мъката?

Време

Мъка и плач

Дай си време, изживей болката си, не я притъпявай. Плачи, крещи, чупи. Освободи се от нея, за да не ти тежи. Дай си колкото време ти е нужно, не бързаш за никъде. Дай възможност на душата си да се излекува, да премахне тази тежест, а после стремглаво се засили към щастието.

Близки хора

С приятели за преодоляване на мъката

Обгради се с близки хора – семейството и приятелите ти са онези, на чието рамо можеш да поплачеш. Онези, които ще те изслушат дори и да повтаряш едно нещо отново и отново. Те ще ти дадат сили, ще ти вдъхнат кураж и увереност да продължиш. Дори и да не знаят какво да кажат, присъствието им е достатъчно. Споделената мъка е половин мъка, така че не се затваряй в себе си, напротив, говори за болката си, тя е част от теб.

Музика

Слушане на музика срещу мъката

Хубавата музика винаги е добър приятел, било то за разсейване или за да изплачеш всичко, което ти се е насъбрало. Така че, когато се почувстваш тъжен, опитай да пуснеш любимия си плейлист и да се отпуснеш. Тъжна или весела музика, а може би агресивна, слушай това, което ще ти помогне за справяне с мъката.

Разходки из природата

Разхождане за преодоляване на мъката

Природата има силата да лекува, затова си подарявай такива разходки по-често. В най-тежките си дни, по-добре с приятели. Усети чистия въздух, слънцето, вятъра. Усмихни се на новия ден. Не се затваряй вкъщи с чипс, шоколад и кърпички. Макар и да ти е трудно, излез навън. Лошото идва и си отива. Мисли така. Не пропускай да се радваш на живота, защото той е един. Колкото и да те боли, намери вътрешните си сили и почерпи от тези на приятелите си. Така ще се изправиш и ще продължиш. Скоро преодоляването на мъката ще е факт.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати