ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Медитация - ръководство за начинаещи

Медитация - ръководство за начинаещи

Медитация

Медитацията може да ви помогне да станете по-спокойни, уравновесени и мъдри. Тя ще ви зареди с положителна енергия и ще помогне за освобождаване от стреса. Най-важното е, че ще откриете своето вътрешно Аз и ще разкриете духовния си свят. Медитацията е практика, която трябва да се развива непрекъснато с годините. Но ако сега тепърва започвате да се занимавате с тази дейност, е добре да сте наясно какво включва медитацията за начинаещи.

Започнете с 2 минути на ден

Седнете само за две минути. Това изглежда абсурдно лесно, просто седнете и започнете да медитирате за две минути. Това е перфектен начин да започнете да медитирате. Започнете с две минути на ден в продължение на една седмица. Ако ви се получи добре, увеличете с още две минути и направете същото още една седмица. Ако всичко върви добре, като увеличавате малко по-малко, ще започнете да медитирате по 10 минути на ден през втория месец, което е невероятно! Но първо започнете с две минути на ден.

Първото нещо, което правите сутрин, трябва да е медитация!

Лесно е да се каже: Ще медитирам всеки ден! Но след това забравяте да го направите. Затова си сложете напомняща аларма на телефона всяка сутрин, когато ставате, или си поставете бележки някъде, където ще ги видите. Напишете на тях: Медитирай!

Не се фокусирайте върху как и къде!

Медитация

Повечето хора се притесняват за това как, къде, по какъв начин да седнат - на възглавници или не, отколкото за самата медитация. Не го правете! Важното е да се отпуснете напълно и създанието ви да се рее свободно. Може да започнете, като само седите на стол или на дивана. Или на леглото си. Ако се чувствате удобно на земята, седнете с кръстосани крака. Първоначално ще го правите само за две минути, така че просто седнете. По-късно можете да се притеснявате за оптимизирането на процеса на медитация, така че ще се чувствате удобно за по-дълго време. Но в началото няма много значение, просто седнете някъде на тихо и удобно място.

Обърнете внимание на дишането

Фокусирайте се върху дишането си. Насочете вниманието си върху това как дишате и го правете през носа. Опитайте да преброите едно, докато вдишвате, а след това две, докато издишвате. Повторете това до 10, след което започнете отново. Практикувайте медитация редовно и ще забележите множество ползи за здравето и самочувствието ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати