Вдъхновяващите истории на жени, преборили наднорменото тегло

Кандатър е ваш приятел, когато отслабнете

Отслабването в повечето случаи не е лесно занимание. Особено когато храната ни е голяма слабост, а никак не си падаме по активен начин на живот. И все пак топенето на килограми не е невъзможна мисия.

В следващите редове ще узнаете вдъхновяващи истории за отслабване на няколко жени. През изданието prevention.com те споделят своя опит в отслабването. Надяваме се той да е полезен за вас, в случай че и вие водите подобна тежка битка. Ето и какво съветват тези отслабнали жени.

Намерете истинската причина за наднорменото тегло

Отслабване

Джулия, на 61 години, свали 54 килограма след операция за премахване на излишните мазнини в тялото. Тя обича да помага на други хора със същите проблеми. Ето какво споделя тя:

Аз вярвам, че успях да сваля излишните килограми, защото разбрах истинската причина за наднорменото си тегло. Има други причини за наднормено тегло, различни от преяждането или лоши хранителни навици. Хормоналните проблеми, различните лекарства или емоционални състояния също биха могли да допринесат за състоянието. Операцията за премахване на излишните мазнини, не е трайно решение, но тя помага да следите килограмите си и да се учите да се грижите за себе си. Трябва да работите за вътрешното си и външното си благоденствие.

Бъдете приоритет за себе си

Ерика, на 31 години, е преминала през сериозни изпитания. Те са я превърнали от човек, който яде само вредна храна, в човек, който внимателно избира какво консумира. Ето и нейната история за отслабване:

Това, което беше жизнено важно за мен по време на моето преобразяване, беше да конструирам какво точно означава мотивиция. Невинаги съм ставала сутрин с желанието да правя нещо, което знам, че няма да ми изкара пари или да нахрани семейството ми. Всъщност нещата, които ми помогнаха да се променя, са нещата, за които имах най-малко желание преди това. Толкова съм свикнала да правя жертви за семейството си, че бях забравила какво е да се грижиш за себе си. Винаги напомняйте на себе си, че вие заслужавате грижа и внимание точно толкова, колкото заслужават и вашите деца. Грижете се за себе си, както се грижите за хората, които обичате.

Фокусирайте се върху това да бъдете силни, а не да отслабнете

Преборване на наднорменото тегло

Ким, на 36 години, намери своето призвание като фитнес инструктор след дълъг период на промяна. Тя споделя три неща, които са и помогнали да постигне този успехи в отслабването: фитнес инструктор, който ѝ е помагал по време на тренировките, здравословна диета и трупане на мускулна маса. Това са нейните думи за промяната в нея:

Моят фитнес инструктор не ми позволяваше да се откажа. Той също ми помогна да се науча на здравословно хранене, което беше втория ключ към успеха. Той ми показа, че мога да продължавам да ям храни, които обичам, без да се отказвам от целите си. Третото нещо бяха тренировките с тежести, които изграждат мускулна тъкан и горят мазнини. Съчетавайки тези три неща, аз успях да постигна ефекта, за който мечтаех.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати