Седем упражнения за отслабване в раменете

Отслабване в ръцете и раменете

Знаем, че е много трудно да се отслабне само в една определена зона на тялото. Всеки иска да няма любовни дръжки и сланинки по бедрата или раменете, но е много трудно и почти непостижимо да отслабнем само там. Според Американския съвет за тренировки, комбинирането на кардио, силови тренировки и здравословна диета е чудесен начин за намаляване на телесните мазнини. Тези упражнения ще ви помогнат за повишаване на сърдечната честота, да подсилите ръцете си и да намалите телесната мастна тъкан в областта на раменете. Вижте няколко ценни тренировки за рамене:

1. Плъзгане с ръце

Това е добро упражнение за ръце (особено за трицепсите), а и като допълнение ще събудите и сърцето си. Затова упражнение обаче ви трябват плъзгачи, хартиени чинии или две малки кърпи. Застанете на колене с ръце на плъзгачите, като сложите нещо под колената си, например, рогозка, за да ви е по-удобно. Започнете да се плъзгате напред-назад, с помощта на ръцете и коленете си. През това време не забравяйте да държите гръбнака си изправен, не огъвайте лактите си.

2. Топки

Упражнение за рамене

Това движение ви дава всички предимства, без да има каквато и да е опасност да се нараните. Чудесно упражнение за раменете! Удари с топка по земята е движение за цялото тяло, което ще умори ръцете ви и ще засили сърдечния ритъм. Затова упражнение ви трябва лекарска топка. Застанете със стъпалата на краката си и дръжте топката пред гърдите си. Повдигнете топката нагоре и леко зад главата си. Наведете коленете си и хвърляйте топката на земята толкова силно, колкото можете. През цялото време, поддържай изправен гръбнак и използвай коленете си.

3. Преси с дъмбели

Вдигането на тежести с умерено тегло е от полза за отслабване в раменете. Трябват ви, особено в началото, по-леки гирички. И пейка. Легнете по гръб на пейката и с крака здраво стъпили на земята. Дръжте гръбнака си в неутрално положение (долната част на гърба трябва да е леко извита). Раменете, бедрата и главата трябва да са в контакт с пейката. Дръжте ръцете си изправени встрани, докато вдигате гирите нагоре. Дланта на ръцете ви трябва да се изправя напред по време на движението или под ъгъл от 45 градуса. Бавно връщайте гирите обратно в гърдите си, с лакти настрани. Дръжте лактите изправени през цялото движение, за да работите с трицепса.

4. Упражнения с въже

Трениране на краката

Затова упражнение за рамене ви трябва или въже за скачане, или лента за съпротивление. Застанете прави, като поставите въжето под краката си и го хванете в двата края с ръцете си. Дланите ви трябва да са изправени напред, а лактите – до тялото. Бавно правете повдигания нагоре-надолу.

5. Увисване на въже

Това упражнение ще помогне не само на раменете ви, но и ще укрепите и мускулите на гърба си. Трябват ви ремъци, ниски гимнастически пръстени. Хванете се за ремъците с двете ръце и бавно се издърпайте нагоре-надолу с ръце. Трябва да се наклонени назад, с гърба към пода, в полулегнало положение и да се опитвате все едно да се изправите и пускате непрекъснато.

6. Лицеви опори

Лицеви опори за слаби ръце и рамене

Всеки знае как се правят лицеви опори – лягате на земята, като държите тялото си на краката и ръцете си. Може да ги правите, ако ви е трудно първоначално, с поставени на земята крака от колената надолу. Това са т. нар. женски лицеви опори.

7. Бойни въжета

Упражненията с дебели въжета, които просто размахвате нагоре-долу, са много популярни напоследък. Този вид тренировка за рамене е наистина невероятна. С тях ще изгорите мазнини, ще засилите раменете и ръцете си. Трябват ви дебели въжета, които удряйте в земята, нагоре-долу, докато издържите. Опитайте се да ускорите движенията на ръцете си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати