Ето как да изгубите коремните мазнини

Загуба на коремни мазнини

Коремните мазнини не просто изглеждат неприятно, но могат да причинят вреди на здравето. Наричат се още висцеларна и е метаболитно активна мазнина. Извличат хормони на стреса и възпалителни вещества, които засягат производството на инсулин.

Резултатът е по-лош от обикновено покачване на теглото, защото включва висок холестер, риск от диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, инсулт, някои видове рак и деменция.

За съжаление, някои жени са склонни да трупат именно опасните коремни мазнини. Понякога това се дължи на генетиката ни. Възможно е коремната мастна тъкан да се увеличи около менопаузата. Освен това напълняването в областта може да е резултат от стрес, недоспиване, някои хормонални проблеми. Говорете с лекар, за да си изясните нещата.

Не се отчайвайте, ако забележите излишни коремни мазнини. Следните стратегии ще ви помогнат да ги изгубите:

Сигурен начин за изгаряне на мазнините са аеробните упражнения. Практикувайте бягане, каране на колело, плуване – така ефективно ще се изгубите коремните мазнини.

За да изградите мускулна маса, ще са ви нужни и упражнения с тежести. Силовите тренировки са сред малкото дейности, с които можете да увеличите изгарянето на калории дори и след като сте свършили с упражняването.

Движението не трябва да свършва със специализираните тренировки. Един от лесните начини да се движите повече е да се разхождате всеки ден. Изследване е установило, че жени със затлъстяване, които са ходили по програма от 50 до 70 минути три пъти седмично в продължение на три месеца, значително са намалили своите коремни мазнини в сравнение със заседналата контролна група.

Важно е да ядете храни, богати на протеини, като пилешко месо, яйца и кисело мляко. Протеините се разграждат по-дълго от въглехидратите, заради което се чувствате сити по-дълго и намалява желанието за междинни хапвания. Освен това приемът на протеини предотвратява загуба на мускулна маса по време на отслабване.

Протеини

Мазнините също са важна част от диетата ни, но само когато става дума за здравословните ненаситени мазнини. Намират се в ядките и семената, авокадото и мазните риби като сьомга и риба тон.

Яжте много фибри. Проучвания показват, че увеличаването на приема на разтворими фибри помага за загуба на коремни мазнини. Стремете се да приемате около 25 грама фибри дневно.

Сбогувайте се със стреса. Той опустошава всяка част от тялото и води до редица здравословни проблеми. При стрес тялото изпомпва допълнителни количества кортизол. Проучвания показват, че кортизолът не само увеличава апетита, но и може да преразпределя коремни мазнини.

Направете съня приоритет. Повечето възрастни имат нужда от 7 до 9 часа сън на денонощие. Но не прекалявайте със спането през почивните дни. Разликата в режима на спане не трябва да е над 90 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати