ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Колко често се тренира корем?

Колко често се тренира корем?

трениране на стомах
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Всички искаме да влезем във форма за лятото. Кой не си мечтае да покаже перфектно тонизирано тяло със стегнат корем и леко оформени плочки на плажа? Истината е, че коремът е най-трудната за извайване част от цялото тяло.

Естествено там има повече мазнини, под които е скрита мускулната стена. Границата между малко и много тренировки тук е тънка, а изглежда, че мненията са толкова, колкото и хората, от които сте ги потърсили. Ето отговорите!

Коремните мускули също имат нужда от почивка. Те са като всеки друг мускул в тялото ни. Пренатоварим ли го, резултатите не просто няма да дойдат, а може дори да се отдалечим от тях.

Почивката е важна, защото това е времето им да се възстановят. Тренировките са предизвикателство за мускулите ни, като дори разкъсват влакната им. Това не е лош страничен ефект, а търсен такъв. Въпреки това, нужно е време, за да бъдат поправени тези щети. Така мускулите ни ще станат по-здрави с времето.

Както стана ясно, не бива да прекаляваме с тренировките. Колко много обаче е прекалено много? Може би мислите, че трябва да тренирате корема си всеки ден, за да постигнете завидни плочки. Както вече предполагате, това не е вярно. По този начин отнемате от мускулната група времето за възстановяване, от което, както вече казахме, тя се нуждае.

перфектен стомах и тренировки

Хубавата новина – коремната стена се възстановява по-бързо, отколкото други мускули в тялото ни. Защото тези мускули работят непрестанно. Дори когато изглежда, че водим заседнал начин на живот, те отново са активни. Това означава, че можете да тренирате корема си малко по-често, отколкото други мускули.

Подходящо би било да правите тренировки, акцентиращи на корема, през ден. Но следвайте правилото: всяка седмица трябва да имате 2 дни, през които да осигурите на тялото си пълна почивка.

Не само упражненията са важни за красив корем. Дори и да имате най-перфектно оформената коремна стена, тя може да е скрита. За да е видима, трябва да пазите много строга диета, в която да изчислявате всяка приета калория.

Важно е тялото ви да бъде спортно, стегнато и поддържано, но не бива да изпадате в крайности. Следвайте балансирана диета, тренирайте умерено и целият ви организъм ще ви се отблагодари. А тялото ви ще е красиво не само през лятото, а през цялата година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати