При болки в мускулите - череши и кафе

Ако усещате болки в мускулите при тренировка, хапвайте повече череши

Мускулната треска, която често изпитвате след интензивни тренировки, не е никак приятна, нали? !

Един от хранителните продукти, който ще ви помогне да се справите с мускулната треска, са мъничките череши. Неотдавна специалисти проведоха проучване, в което участваха спортисти, които прекарват часове във фитнеса.

Учените установили, че 200 милилитра сок от череши или 45 череши могат да намалят мускулната болка. Черешите са плод, който притежава силни антиоксидантни свойства и противовъзпалителен ефекти. Ето защо те са препоръчителни за спортисти и хора, които тренират интензивно.

Същата роля като черешите ще изиграе и кафето. Учени от Австралия са провели друг експеримент, този пък с професионални велосипедисти. По време на проучването спортистите пиели по 5/6 чаши кафе на ден и консумирали големи количества въглехидрати.

Череши

Те открили сложен механизъм, който възстановява мускулите много по-бързо с помощта на кафето. Кофеинът помага на глюкозата да се съхранява в мускулите по-бързо и освен това се превръща в гликоген. Той е основният източник на енергия за работа на мускулите.

Учените все пак предупреждават, че кафето не може да поддържат постоянно мускулите в добра форма. Просто помага за бързото възстановяване при нужда.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати