Бърза енергия по време на тренировка

фитнес храни

Тренировките са от решаващо значение за поддържане на здравето и тонуса на тялото. Чувството след напускане на фитнеса е страхотно – приятна умора, освобождаване от стреса, натрупан пред деня, и усещането за по-здрави и стегнати мускули.

Понякога е трудно да преминете през цялата тренировъчна сесия. Знанието кои храни да се ядат, когато тренираме, за по-голямо енергийно усилване, може да ви помогне да поддържате издръжливостта и интензивността си. Разбира се, някои храни са по-добри от други, така че е важно да знаем на какви продукти да се спрем.

Нискомасленото шоколадово мляко е идеално за целта. Според експерти, храненето с протеини по време на тренировката може да помогне за възстановяването на разтегнатите мускули. Приемайте между 0. 55 и 0. 77 грама протеини на килограм телесно тегло. Идеален вариант по време на тренировка е чаша шоколадово мляко и банан.

Препоръчително е и похапването на бретцели, тъй като те могат да помогнат за попълването на електролитите и минералите, загубени по време на тренировка. Солеността ще ви помогне да си възвърнете баланса, загубен с потенето. Можете да хапвате и кисело мляко или орехово масло, за да добавите протеин, ако е необходимо.

Препоръчва се и да ядете цвекло за допълнителна издръжливост. Вкусният зеленчук води до увеличаване на притока на кръв към и през работещите мускули, а нитратите на цвеклото могат да помогнат на културистите да получат повече мускулната сила, която е желателна по време на силовите тренировки.

фъстъчено масло е полезно при тренировка

Храни, снабдени с протеини, фибри и добри мазнини, са от съществено значение за поддържането на енергия по време на тренировка. Бърз и лесен начин за получаване на тези хранителни вещества преди, по време или след тренировка е да е фъстъченото масло. То не само е пълно с протеини и фибри, но съдържа повече микро хранителни вещества като магнезий, витамин Е и желязо, отколкото повечето орехови масла.

Бананите са почти задължителни, ако тренирате повече от 60-90 минути. Консумирайте ги, докато пиете повече вода. Простите въглехидрати трябва да бъдат във фокуса при хранене по време на тренировка, тъй като те лесно се усвояват и осигуряват бърз източник на енергия. Бананът е пример, тъй като е лесно да се усвои.

Активно трениращите трябва да се хидратират достатъчно, за да компенсират загубите на течности.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати