Десет удивителни ползи от похапването на райска ябълка

Сладко от райска ябълка

Райската ябълка е един от плодовете, които се срещат по пазарите у нас. Преведено от латински, нейното име означава храна на боговете. Правилно подбраните плодове са сладки като мед, тъй като захарта съставлява ¼ от масата им. Заедно с хранителната енергия, ще получите пълен набор от витамини, минерали и много удоволствие. Ето някои безспорни ползи от райската ябълка.

1. Плодовете на узрялата райска ябълка, съдържа огромно количество бета-керотин, който укрепва зрението и предотвратява стареенето на очите.

2. Бета-керотина се грижи за вашата дихателна система и предотвратява развитието на бронхит и пневмония. Ако сте страстен пушач, то райската ябълка е вашият плод.

3. Съставът на райската ябълка включва растителни захари и калий, които са много полезни за сърдечния мускул и укрепват стените на кръвоносните съдове. Освен това, стабилизира кръвното налягане и помага в борбата с хипертонията.

Райска ябълка

4. Райската ябълка е аналгетик за стомашни болки.

5. Плодовете на райската ябълка имат отлично стягащо и бактерицидно действие.

6. Този плод отдавна се използва при различни заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Магнезият, който е в изобилие, помага за отделяне на натриевите соли от организма и облекчава бъбреците. За диуретичен ефект трябва да се яде 3-4 плода на ден, като се редуват с горещо мляко.

7. Плодовете и листата на райската ябълка съдържат почти всички микроелементи (особено желязо) и витамини, затова чай от райска ябълка е отлично средство за лечение на анемия.

8. Благодарение на високото си съдържание на витамините А и С райската ябълка поддържа имунитета срещу сезонните простуди. Но, ако болестта още не ви е настигнала, изплаквахте гърлото си със сок от райска ябълка, разреден в чаша топла вода, в продължение на няколко дни и болката ще отстъпи.

Салата с райска ябълка

9. Един зрял плод на ден ще насити тялото ви с магнезий, който успокоява нервите и осигурява пълноценен сън. А фруктозата и глюкозата ще се погрижат за настроението ви.

10. Райската ябълка е отлично средство за лечение на акне и разширени пори на лицето. За да си направите домашна маска за лице, смесете пулпата на узрели плодове с яйчен жълтък и нанесете тънък слой върху кожата на лицето. След 20 минути измийте.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати