Идеи за тренировки пред телевизора

Гимнастиката пред телевизора е приятна и полезна

Все повече изследвания доказват колко е важно да сме активни и да се движим всеки ден. Но в забързаното ежедневие и множеството задължения рядко ни остава достатъчно време за посещения на фитнес залата или за освежаващ джогинг, ако условията го позволяват.

За щастие, можете да правите упражнения, докато гледате любимия си сериал или предаване по телевизията. Вижте как да съчетаете стоенето пред телевизора с тренировка.

Най-лесно ще ви е да направите дневната си тренировка пред екрана, ако имате фитнес уреди у дома. Преместете велоергометъра или бягащата пътечка пред телевизора и карайте или тичайте, докато гледате.

Дори и да не разполагате с такива уреди, можете да тренирате, докато следите любимото си предаване. Направете си програма от упражнения, които няма да ви пречат да следите ставащото на екрана.

Започнете с упражнения за загряване. Наклонете главата към едното рамо, после към другото, напред и назад.

След 4-5 повторения направете няколко кръга. Махове с ръце нагоре и настрани са лесни и подходящи за разгряване. След това направете наклон от кръста встрани наляво и надясно, като държите ръцете на кръста. Може да редувате и с наклон напред и назад.

Тренирането на коремните мускули може да става пред телевизора

Коремните преси неслучайно са сред най-популярните упражнения. Трудно е да се отървете от коремните мазнини и да стегнете тази област, проблемна за повечето хора.

Постелете килимче пред телевизора и се упражнявайте, докато гледате. Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, а ръцете в лактите, като сключите длани зад врата. След това повдигнете горната част на тялото към коленете. Започнете с 10 повторения и всеки ден увеличавайте по малко.

За долната част на корема легнете по гръб, опънете ръце до тялото с длани надолу, а краката опънете и дръжте събрани. Вдигнете едновременно двата крака, докато образуват прав ъгъл спрямо пода, като се стараете коленете да останат изпънати. Правете между 5 и 10 повторения, а с времето увеличете бройката.

Маховете с крака настрани са подходящо упражнение за пред телевизора. Легнете на пода на едната страна на тялото, като се подпирате на сгънатата в лакътя ръка. Опънете краката и след това вдигнете единия нагоре и настрани, като се стараете да не сгъвате коляното и да не извъртате крака. Ако лежите наляво, вдигате десния крак. След 10 повторения легнете на другата страна и направете нова серия с другия крак.

Гимнастиката у дома е комфортна

А по време на рекламите направете няколко лицеви опори или планк. Планкът е комплексно упражнение, което има няколко разновидности. Развива едновременно няколко мускулни групи, поради което е препоръчвано от много инструктори. Той е подходяща тренировка пред телевизора.

Ако имате достатъчно място в стаята, можете да скачате на въже. Това е чудесно упражнение за пред телевизора, което помага както да свалите излишните килограми, така и да се поддържате стегнати и пъргави.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати