Това са спортовете, които горят най-много калории

тичането гори много калории

Не е важно колко време прекарвате в тренировки, а колко добре използвате това време. Можете да прекарвате часове във фитнеса и да не постигате никакви резултати. В същото време можете да направите някои бързи упражнения, с които да изгорите излишните калориите бързо.

Имайки предвид това, решихме да ви представим някои от най-добрите спортове за бързото горене на мазнини. Тези дисциплини изгарят много калории и също помагат да се изграждат мускули, без това да губи прекалено много вашето време.

Освен това, тези спортове също не изискват твърде много средства, което означава, че всеки може да ги практикува. Така че без повече шум и бавене вижте в следващите редове кои са спортните дисциплини, с които ще изгорите най-много калории!

Бягане (500-700 калории на час)

Бягането е дейност, която може да ви помогне да изгорите огромно количество калории. Разбира се, всичко зависи от интензивността на бягане, както и колко време прекарвате в извършването на тази дейност. Ако тичате със скорост от 8 километра в час, можете да загубите около 500 калории за 60 минути. Един час работа може да изглежда твърде много, но целият ход на бягаща пътека означава, че можете да правите и други неща. Например, можете да поставите телевизор пред пътечката и да гледате 1-часов епизод на любимото си телевизионно предаване.

тичането е сред спортовете за горене на най-много калории

Можете също така да поставите лаптоп пред себе си и да гледате клипове в YouTube или да разглеждате снимките на приятелите си в социалните мрежи. Разбира се, ако времето е хубаво, не е нужно да бягате по бягащата пътека. Вместо това излезте навън. Тичането през интересни пейзажи определено ще ви помогне да се преборите със скуката и стреса. Освен това винаги можете да го ускорите. Можете да бягате по-бързо, но да намалявате времето за тичане. Ако увеличите скоростта на движение на 10 км в час, ще можете да горите до 700 калории за 60 минути. Най-голямото предимство на джогинга е, че е напълно безплатен. Просто отидете в парка и започнете да бягате.

Колоездене (около 600 калории на час)

Подобно на бягането, карането на велосипед е друга аеробна дейност, която позволява на ума ви да се отдалечи от ежедневния стрес. Още повече че

можете да правите много други неща, докато карате велосипед, особено ако използвате велоергометър например. Ако се придържате към класиката и карате велосипед, можете да слушате музика, да говорите по телефона, да се наслаждавате на околния пейзаж и какво ли още не. Каквото и да правите, трябва да знаете, че колоезденето може да ви помогне да изгорите много телесни мазнини. Средно колоезденето може да ви помогне да изгорите около 600 калории за един час.

Плуване (700+ калории на час)

плуването гори много калории

За разлика от джогинга, който натоварва основно краката, плуването е дейност, която кара цялото ви тяло да работи усилено. С плуване можете да изгорите повече 700 калории на час. Това го прави още по-добра алтернатива на другите аеробни дейности. Плуването е чудесно и за ставите ви. Това означава, че не ги натоварва за разлика от повечето други спортни дейности. Ако плувате в морето, солената морска вода може да окаже добро въздействие върху здравето на кожата ви. Единственият проблем е, че не можете да правите нищо друго, докато плувате, но от друга страна, всеки трябва да се съгласи, че плуването е забавно!

Футбол (900 калории на мач)

Средностатистическият футболист покрива около 11 километра за две стандартни полувремена. Този спорт представлява в голямата си част джогинг, но от време на време се налага интензивен спринт с всички сили към противниковата врата. Самата борба за топката, въздушните двобои и останалите нужни за победа техники доставят неободимата тренировка за тялото. Така футболът може да ви помогне да изгорите невероятните 900 калории за едва 90 минути игра.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати