Диета Ф-фактор

Диета Ф-фактор

Оставете това, че с наближаване на лятото, всички трябва да влезем във форма. Важно е да се чувствате добре в кожата си и с тялото си непрекъснато, без значение какъв е сезонът. А, следващите редове представят един лесен и доста приятен да го направим.

Става дума за диета Ф-фактор. Ф идва от фибри, защото става дума за диета с фибри. Както знаете, те са изключително полезни за организма и не случайно тяхната консумация се препоръчва за укрепване здравето на организма. Храните с фибри трябва да се приемат всеки ден, за балансирано хранене и спокоен стомах.

Въпросната диета е създаде от Таня Зукерброт. Тя издига фибрите на пиедестал и има защо. Това е една от храните, засищащи организма за дълго време, без да повлиява негативно на килограмите. Фибрите съдействат за лесно храносмилане, стабилизиране нивото на кръвната захар и кръвното налягане.

Нещо много важно е, че целта на диетата не е да ограничи консумирането на продукти, а да увеличи приема на такива, които са богати на фибри. А, те от своя страна са толкова любими, че сами ще премахнете почти всички останали от менюто си.

Фибрите се срещат главно в плодовете и зеленчуците. Що се отнася до първите, може да хапвате спокойно: авокадо, портокал, кокос, малини, ябълки, боровинки, круши, къпини, праскови.

От зеленчуците пък със съдържание на фибри са: чушки, броколи, тиквички, аспержи, моркови, домати, спанак, цветно зеле.

Богато разнообразие за всеки вкус, с което ще се почувствате балансиране и пълни с енергия.

Освен горе посочените храни, фибри може да откриете и в семената и различни ядки, особено овесените, лененото семе, чиата и бадемите. От бобовите растения, може да си хапвате леща, боб – бял или червен, нахут, елда.

Диета с фибри

По принцип месото не е добра идея, но ако сте негов привърженик, може да си позволите пилешкото.

Диетата е свързана с точно 3 хранения на ден, както и лека следобедна закуска. Въглехидратите трябва да бъдат три порции дневно, а останалото - само зеленчуци и плодове. Препоръчителният прием на фибри, към който трябва да се стремите е максимум 35 грама на ден.

Диета Ф-фактор е подходяща за онези от вас, които не могат да следват други такива, защото изпитват глад. Тя съчетава прием на всички важни вещества, които държат организма сит, захранвайки го с полезни продукти.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари