ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Отслабвайте по-ефективно с плуване

Отслабвайте по-ефективно с плуване

Отслабвайте по-ефективно с плуване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Знаете ли, че всяко упражнение, които сте направили във вода, е 12 пъти по-ефективно от същото упражнение, извършено извън нея?

Това е така, тъй като водата оказва съпротивление 12 пъти по-голямо от въздуха. Само с половин час плуване ще изгорите толкова калории, колкото ще изразходите след 10-километрово бягане.

И ако водата, в която плувате, е морска, то това е още по-полезно, тъй като тя съдържа най-малко 20 важни и полезни за човешкия организъм елементи. Морската вода укрепва съединителната тъкан на кожата, подмладява клетките, премахва на подпухналостта и да действат като антиалерген.

Солената морската вода е от полза не само за здравето на кожата, но и за укрепването на ноктите. А дори и най-простите упражнения, извършвани във вода, ще помогнат да се преборите успешно не само с остаряването на кожата, но и наднорменото тегло.

Плуването е не само много полезен, но спокоен вид спорт. Противопоказен може да бъде само при хора, които имат кожни заболявания или открити рани. Не трябва да практикувате този спорт и в дните, в които сте в цикъл.

Плуването като спорт ще допадне най-много на тези, които не са любители на мъчителни физически натоварвания. Защото дори и само чрез самото потапяне на тялото във водата, ние губим енергия, а заедно с нея и от теглото си.

Отслабвайте по-ефективно с плуване

Учените са установили, че най-подходящото време за плуване е както сутрин от 7 до 9 часа, така и вечер - от 18 до 20 часа. На сутринта тялото ни, което е починало през нощта, е в състояние да се движи по-бързо във водата и да е по-активно. Вечерно време пък се горят повече калории, твърдят учените.

Идеалната тренировка в басейна или в морето трябва да е с продължителност 40-45 минути. Трябва да практикувате този спорт най-малко два пъти седмично. И се опитайте да не съкращавате престоя си във водата, тъй като процесът на изгаряне на мазнините започва половин час след началото на физическата активност. Можете да плувате във всеки един стил, взависимост от това кой владеете най-добре.

В последно време е изключително модна аквааеробиката. На някои места се практикува и на брега на езера, освен в басеините.

Аквааеробиката отстранява напрежението в гръбначния стълб, повишава мускулния тонус, има релаксиращ ефект и антицелулитно действие. При аквааеробиката работят почти всички мускулни групи.

За занятия във водата няма ограничения за възрастта, нито за теглото. Треньорите обещават, че когато практикуваме водна аеробика пет пъти седмично в продължение на 40 минути, можем да загубят до 6 килограма на наднорменото си тегло.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest