ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Грешки при кето диета

Грешки при кето диета

Кетогенна диета

Кетогенната диета е диета с ниско съдържание на въглехидрати, която може да ви помогне в изгарянето на мазнини. Направена правилно, тя може да доведе до някои доста впечатляващи резултати. Но като при всички диети, хората могат да допуснат някои грешки, които да провалят стремежа към отслабване.

Обикновено грешките не са толкова лоши в рамките на нормалната диета. Но кетогенната диета е малко по-сложна и грешките могат да причинят чувство на неудовлетвореност и да доведат до отказване, преди да има задоволителни резултати.

Често проблем е изборът на грешни мазнини. Да, въпреки че искате да достигнете дневния си прием на мазнини, има някои, които трябва да избягвате, ако искате да видите истинска промяна в теглото си. Не всички мазнини са еднакви и тъй като те са в основата на кетогенната диета, трябва да сте сигурни, че консумирате правилния вид. Всякакви преработени мазнини трябва да се избягват.

Друга честа грешка при кето диетата е неспазването на строгите правила на режима. Планирането на храненето може да ни помогне да се уверим, че консумираме ежедневните си цели и следваме диетата без никакви угризения.

Приемът на прекалено много протеини е грешка при кето диетата

Въпреки че може да бъде скучна работа да правите план за хранене, това може да ви спести много стрес в дългосрочен план и е най-добрият начин да следвате всяка диета, особено такава като тази, където трябва да спазвате точни количества по определен ред.

Консумирането на твърде много протеини също може да е грешка. Въпреки че протеинът е добър за вас, особено когато следвате кетогенна диета, с него може и да се прекали.

Целият смисъл на кетогенната диета е, че получавате основния си източник на енергия от мазнини, което означава, че не е необходимо да консумираме твърде много протеини.

Ако консумирате повече протеин, отколкото се нуждае тялото, тогава той превръща протеина в глюкоза, която след това повишава кръвната захар и от своя страна спира тялото ви от кетоза.

Това е още една причина, поради която е толкова важен планът за хранене. Трябва да знаете колко протеини консумирате и да се уверите, че не прекалявате.

Кетогенната диета е уникален режим, с който се постигат изключително добри резултати. Тя обаче не трябва да се приема единствено като диета, а като режим за здравословен начин на живот.

Кето диетата е начин на живот

Ако се отнесете с нея като към обикновена диета, дори и да отслабнете бързо, връщането ви към старите хранителни навици може да доведе до бързото възвръщане на стопените килограми. Има много ползи за здравето от кетогенната диета. Затова е важно тя да се поддържа като начин на живот, а не да мислите за нея като нещо временно.

Всяка успешна диета е колкото ограничаване в храненето, толкова и психическа нагласа. Точно и затова, колкото и бързи да очаквате да са резултатите от диетата, не ги следете постоянно, те ще дойдат. Не се мерете всеки ден. Това може да ви разочарова и откаже. Мерете се веднъж на една или две седмици, за да видите резултатите.

Кетогенната диета може да бъде трудна за разбиране в началото, но с времето става по-лесна. Ако не сте сигурни, има много информация в интернет, както и страхотни планове за хранене. Не забравяйте, ако планирате да тренирате заедно с кетогенната диета, да прочетете как да коригирате плановете си за хранене според количеството упражнения, които правите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати