Десетте най-здравословни плодове и зеленчуци за жени

Има много полезни плодове за жени

Ежедневното консумиране на пресни плодове и зеленчуци може да осигури изключително много ползи за тялото. Те са обогатени на хранителни вещества, важни за здравето и нашия външен вид.

В тази статия ще ви представим ползите 10-те най-здравословни плодове и зеленчуци за жени.

Броколи

Броколите действат като мощен антиоксидант, благодарение на големите количества витамини, които съдържат. Те са чудесни за намаляване на холестерола. Изследванията са доказали, че те са най-подходящи за предотвратяване на рак на маточната шийка и рак на гърдата.

Грейпфрут

Грейпфрутът е един от най-здравословните плодове за жени. Той спомага за намаляване на излишните мазнини в човешкото тяло. Това означава, че понижава нивата на холестерола и предотвратява развитието на камъни в бъбреците.

Моркови

Морковите са сред най-полезните зеленчуци за жени

Морковите са богати на бета-каротин, който подобрява зрението и други очни нарушения. Пиенето на сок от моркови е изключително полезно за бременни жени или тези, които току-що са родили. Той е с високо съдържание на калций, калий, магнезий и много други минерали, които помагат на бебето да развие здрави кости.

Боровинки

Боровинките имат изключително високо съдържание на антиоксиданти. Дневният прием на боровинки може да подобри имунната система и да намали риска от хронични заболявания като диабет и болест на Алцхаймер.

Чесън

Чесънът е известен като най-доброто растение за лечение още от древни времена. Той подобрява инсулиновата чувствителност, намалява нивата на холестерола и се използва за лечение на пациенти с рак.

Ябълки

Ябълките съдържат голямо количество фибри, които са важни за храносмилателната система. Те могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания и се използват за лечение на пациенти с диабет.

Аспержи

Аспержи

Доказано е, че аспержите подобряват чернодробната функция, като предотвратяват появата на токсичност и дори намаляват риска от вродени дефекти, докато жената е бременна. Това ги прави здравословни зеленчуци за жени.

Лимони

Лимонът е с високо съдържание на витамин С. Той е много подходящ при пациенти със сърдечни проблеми, тъй като нормализира кръвното налягане и по-ниските нива на липиди в кръвта. Една от най-добрите ползи от консумирането на лимони е предотвратяването на прекомерно натрупване на мазнини в тялото.

Сладки картофи

Сладките картофи могат да помогнат на тялото при възпаление, благодарение на високото си съдържание на бета-каротин. Те помагат и при борбата с груба и суха кожа. Плюс това, спомагат и за регулирането на нивата на кръвната захар.

Гуава

Този плод е с високо съдържание на фибри и витамини, които помагат на жените при менструални болки, като намаляват интензивността на спазмите. Гуавата също е отличен източник на фибри. Те подобряват храносмилателните функции на тялото и насърчават редовния стомах.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати