Храните, които се лепят на дупето

Храните, които се лепят на дупето

Поддържането на добра фигура не е лесна задача – изисква се сериозна отдаденост на спорта. Още по-трудно обаче е да следваме постоянен и здравословен хранителен режим. Макар и периодичните отклонявания да са не просто нормални, а задължителни за всяка диета, която искаме да спазваме за цял живот, то има храни, които са по-лоши от други.

Има и такива, които могат да ни лепнат няколко излишни килограма на дупето, за което така дълго сте се потили във фитнеса. Виж кои са най-големите врагове на секси задните части.

Газираните напитки

Газираните напитки се лепят по дупето

Те са една от храните, които най-лесно се лепят на дупето ни. Причината – те не осигуряват никакви хранителни съставки, полезни за тялото ни, а в същото време са високо калорични и е лесно да прекалим с тях, особено когато ги смесваме с алкохол или с друга нездравословна храна.

Пица

От пица напълнява дупето

Особено такава, която купуваме от вериги за бързо хранене или хапваме на крак. Заради нискокачествените съставки и прекалено голямото количество мазнини пицата е една от най-лошите храни, които можем да консумираме. И още повече – никога не се ограничаваме само до едно парче. Има начин да консумирате пица, разбира се – без да навредим на фигурата си. Има много нисковъглехидратни варианти за блат, като например блат с карфиол или с тиквички. Ако не искате да ограничавате въглехидратите така строго, можете да си приготвите съвсем лесно домашно тесто за пица и сами да изберете топинга, който да сложите отгоре. Така пицата ви ще бъде с по-малко мазнини, по-нискокалорична и със сигурност може да бъде направена дори здравословна.

Понички

Ние ги обичаме, дупето ни ги мрази. Какво е поничката – на практика това е пържено тесто с огромно количество захар. Вредни за фигурата ни и за здравето ни са не само американските понички, а и всички български специалитети – бухти и мекици. По-добрият вариант – пълнозърнеста палачинка с пресен пълнеж по ваш избор.

Чипс

Чипсът е храна, което се лепи на дупето

Лошото на чипса в пакетче е, че в него на практика няма никакви картофи, а единствено бързи въглехидрати, много вредни мазнини, огромно количество сол и, изненадващо – много захар. Здравословната алтернатива – нарежете на тънки слайсове с помощта на белачка картофи, моркови и тиквички, и ги изпечете с малко зехтин и подправки върху хартия за печене. Перфектната компания за петъчна киновечер или чаша вино с приятели!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати